'Babam göklere uçtu' paylaşımı
Bir süredir hastanede tedavi gören tiyatrocu Ferhan Şensoy, ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle 70 yaşında hayata veda etti. Kızı, duygusal bir mesaj paylaştı.
Usta oyuncu Ferhan Şensoy, geçtiğimiz ay sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılarak anjiyo operasyonu geçirmişti. Operasyon sonrası iç kanama yaşayan Şensoy, bir süredir İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu.
Şensoy'un vefatı üzerine hastaneden de açıklama geldi. Açıklamada, "Uzun süredir kalp-damar hastalıkları ve metabolik hastalıklarla ilgili farklı hastanelerde tedavi gören, ülkemizde yetişen en önemli tiyatroculardan olan, meddahlık geleneğinin simgesi kavuğu, 30 yıla yakın süre taşıma onuruna sahip Ferhan Şensoy dün gece sabaha karşı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmiştir. Tüm sanatseverlere ve ailesine baş sağlığı ve sabır dileriz." denildi.
"BABAM UÇTU GİTTİ GÖKLERE..."
Usta ismin vefatı üzerine, kızları Müjgan Ferhan Şensoy ile Derya Şensoy'dan da paylaşım geldi.
Müjgan Ferhan Şensoy, "Babam uçtu gitti göklere…" mesajını yayınlarken, Derya Şensoy da "Canım babacığım, uçtu gitti göklere. Çok ama çok üzgünüm. Seni çok seviyorum babacığımç" ifadesini kullandı.
DERYA BAYKAL: ÇOK ÜZGÜNÜZ
Şensoy'un eski eşi Derya Baykal da sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı.
Baykal, "Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik çok üzgünüz…" notunu düştü.
FERHAN ŞENSOY KİMDİR
Ferhan Şensoy (d. 26 Şubat 1951, Çarşamba, Samsun - 31 Ağustos 2021, İstanbul) Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu; roman, deneme, günlük, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarı, şair ve Ortaoyuncular tiyatro topluluğunun kurucusudur.
Tek kişilik oyunu Ferhangi Şeyler, 1987 yılından beri aralıksız devam eden en tanınmış oyunudur. Birçok kesim tarafından Ferhangi Şeyler'in stand-up komedilerinin ilham kaynağı olduğu düşünülse de kendisi bunu "Ferhangi Şeyler’den etkilenmiş olabilirler ama Ferhangi Şeyler bir stand up değildir." diyerek açıklamıştır.
Kel Hasan Efendi'den günümüze gelen Ortaoyuncuları Kavuğu'nu Münir Özkul'dan devralmış ve Rasim Öztekin'e devretmiştir. Her oyununa emeği geçenlere, zaman gözetmeksizin oyun gelirlerinden pay vererek mali olarak da Türk Tiyatrosu'nda kendine özgü bir yer edinmişti.
YORUMLAR