• Reklam

Başkan Ömer Günel: "Biz öldürmeyi değil, yaşatmayı seçiyoruz"

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, tepki ve protestolara rağmen TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe giren sokak hayvanları yasasının mevcut şartlarda uygulanma şansı bulunmadığını belirtti.

Başkan Ömer Günel: "Biz öldürmeyi değil, yaşatmayı seçiyoruz"
06 Ağustos 2024 - 16:04 - Güncelleme: 06 Ağustos 2024 - 16:08
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, tepki ve protestolara rağmen TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe giren sokak hayvanları yasasının mevcut şartlarda uygulanma şansı bulunmadığını belirtti. Başkan Ömer Günel, “Düzenleme iyi çalışılmadan, hazırlanılmadan ve Türkiye’nin gerçeklerinden kopuk şekilde hazırlanmıştır” dedi.



Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediye meclis üyeleri ile birlikte Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Tedavileri devam etmekte olan sokak hayvanları ile ilgili bilgi alarak kedi ve köpeklerin sağlık durumları ile yakından ilgilenen Başkan Ömer Günel, AK Parti tarafından hazırlanan 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin yasalaşması ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.



Yasanın uygulanabilir olmadığının altını çizen Başkan Ömer Günel, “Yasaya göre belediyeler bütçesinin binde 5’ini sokak hayvanlarına ayıracak ve rehabilitasyon merkezleri kuracak. Fakat Kuşadası Belediyesi olarak 2023 yılında bütçemizin binde 30’unu, 2024 yılının ilk 7 ayında ise binde 8’ini sokakta yaşayan can dostlarımız için harcamış bulunuyoruz. Bu nedenle bütçeden ayrılan bu payın can dostlarımızın yaşamı için yeterli olmadığını net bir şekilde söyleyebilirim. Yasa değişikliği, can dostların sahiplendirilinceye kadar rehabilitasyon merkezlerinde tutulmasını öngörüyor. Mevcut kapasite düşünüldüğünde bunun mümkün olmadığı da çok açık. Düzenlemenin iyi çalışılmadan, hazırlanılmadan ve Türkiye’nin gerçeklerinden kopuk şekilde hazırlandığı aşikar” dedi.



“KISIRLAŞTIR, AŞILA, REHABİLİTE ET VE İNSANLARLA BERABER YAŞAMAYI ÖĞRET”

Kuşadası’nda sokak hayvanları ile ilgili çalışmaların artarak devam edeceğini vurgulayan Başkan Ömer Günel, “Biz ekip arkadaşlarımızla birlikte Kuşadası’nda sokak hayvanlarını yaşatmak için farklı formüller üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Çok daha kalıcı ve etkili çözüm yollarına odaklanıyoruz. Saldırgan diye nitelendirilen sokak canlarımızı rehabilite etmek üzere çalışmalar yapmaya hazırlanıyoruz. Bizim yasaya cevabımız şudur: Kısırlaştır, aşıla, rehabilite et ve insanlarla beraber yaşamayı öğret” diye konuştu.

“HÜKÜMET, BELEDİYELERİ İŞLEMEZ HALE GETİRİYOR”

Konu ile ilgili AK Parti hükümetine de çağrıda bulunan Başkan Ömer Günel, “ Hükümet eğer sokak canlarımız konusunda gerçekten samimiyse şu an SGK borçlarıyla belediyelerin üzerine geleceklerine, belediyeleri işlemez hale getireceklerine SGK avantajı sağlasınlar ve bizler de oradan elde ettiğimiz avantajlarla can dostlarımıza bakmaya devam edelim. Mevcut düzenleme ile bunun mümkün olmadığını can dostlar için ciddi emekler vermiş bir belediye başkanı olarak söyleyebilirim” dedi


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum