Başkan Tugay: Gençler isterse dünyayı değiştirebilir
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genç İzmir bünyesinde yürütülen "Mahallede Dayanışma Var" projesinin gönüllü gençleriyle buluştu.
Başkan Tugay, gençleri kentin farklı yerlerindeki mahallelerin çocuklarıyla ve aileleriyle bir araya getiren bu sosyal dayanışma projesinin önemine değinerek “Büyük bir alkışı hak eden, çok değerli bir çalışmanın içindesiniz. Gençler isterse, dünyayı değiştirebilir. Gençlerimizin mutlu olmasını, bilinçli olmasını, ülke ile dünyanın sorunlarının çözümünde aktif olmalarını istiyoruz. Bunun için de elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen, gençlerin gönüllü projelere katılımını artıran sosyal sorumluluk projesi Mahallede Dayanışma Var’ın yeni dönemi başladı. Üniversite öğrencisi veya mezunu 18-30 yaş arası gönüllüler, muhtarlıklar aracılığıyla Bornova ve Çiğli’de belirlenen 7-14 yaş aralığındaki çocuklarla buluşacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da, projede yer alan gönüllü gençlerle buluştu. Genç İzmir Çiğli Gençlik Merkezi’ndeki buluşmaya İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genç meclis üyeleri Hediye Kaya, Tuğçe Gülcüler, Ege Batu Eltez, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Balatçık Mahallesi Muhtarı Hayat Laçinkaya da katıldı.
Tugay: Herkesin mutlu olmasını istiyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, projeye dahil olan gençlere seslenerek “Temas ettiğiniz çocuklar gibi milyonlarca başka çocuğun birilerinin ilgisine, desteğine ihtiyacı olduğunu düşünün. Bir de hepimizin birbirine gerçekten destek olduğu, dayanışma içinde olduğu bir dünyada her şeyin iyiye gittiğini düşünün. Güzel bir şey olurdu değil mi? Hepimizin aslında istediği şey, baktığımız yerde açlık, yoksulluk, sefalet, mutsuzluk, acı, hastalıklar olmasın, kötü şeyler görmeyelim. Bunlar emekle oluyor, birilerinin çalışmasıyla oluyor. O yükü biz insanlar sırtlayacağız. Bu bilince ne kadar erken ulaşırsak o kadar iyi. Sizin bir gramlık emeğiniz, çabanız emin olun zaman içinde tonlarca ağırlığı olan faydalara, iyiliklere sebep olacak” dedi.
“Hayal ettiğimiz güzel şeylerin olması için çalışmamız gerekiyor”
Dayanışmanın büyük bir güç olduğuna vurgu yapan Başkan Dr. Cemil Tugay, gençlerin büyük bir alkışı hak eden, çok değerli bir çalışmanın içinde olduklarını söyledi. Tugay, her bir gencin kendileri için çok kıymetli olduğunu söyleyerek “Bu şehirdeki bütün gençleri çok seviyoruz. Gençler isterse, dünyayı değiştirebilir. Gençlerimizin mutlu olmasını, bilinçli olmasını, ülke ile dünyanın sorunlarının çözümünde aktif olmalarını istiyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapmayı hedefliyoruz. Meslekleriniz, işleriniz olacak, hayata atılacaksınız, zaman hızla akıp gidecek. Eğer hep beraber hayal ettiğimiz gelecek bugünden daha iyi olursa, öyle bir hayal kurabiliyorsak o zaman umut var demektir. Yapmaya çalışmamız gereken şey, hep beraber güzel bir geleceği hayal etmek. Ancak hayal ettiğimiz güzel şeylerin olması için çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.
“Türkiye hak ettiği yerde değil”
Türkiye’nin hak ettiği yerde olmadığını ve daha iyi yönetilmesi gerektiğini söyleyen Tugay, “Bu siyasi bir eleştiri değil. Yıllar önce başka partilerin yönettiği zamanlarda da ülkenin sorunları çoktu, şu anda da çok. Bazı şeylerin siyaset üstü olduğunu algılamak lazım. Dünya görüşü açısından farklı taraflarda olabiliriz. Ülkemizin iyiliği için verilen kararlar siyaset üstü. Çok çalışmak ve çok doğru şeyler yapmak zorundayız. Sizler Avrupa’nın herhangi bir ülkesindeki bir genç kadar değerlisiniz. Bizim ülkemiz tahmin ettiğinizden çok daha güçlü ve büyük bir ülke. Sadece bu ülkenin bilinçli insanlar tarafından yönlendirilen iyi yönetimlere ihtiyacı var. Belki onlar sizler olabilirsiniz” dedi.
“Hep birlikte iyileşiyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genç meclis üyelerinden Hediye Kaya, var güçleriyle Başkan Dr. Cemil Tugay’ın önderliğinde bir adım daha ileriye gitmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Tuğçe Gülcüler, “Elimden ne geliyorsa yapmak isterim” diye konuştu. Ege Batu Eltez, “İhtiyacı olan herkese dokunmaya devam edeceğiz” dedi. Balatçık Mahallesi Muhtarı Hayat Laçinkaya ise, “Bu proje için çok teşekkür ederim. Birbirimize dokunuyoruz. Ailelere, çocuklara dokunuyoruz ve hep birlikte iyileşiyoruz” dedi.
Başkan Tugay, gönüllü gençlerden gelen istekleri ve sorunları dinledi. Gönüllü gençler, proje için Başkan Dr. Cemil Tugay’a teşekkür etti. Öğrenciler için daha fazla çalışma yapacaklarını ifade eden Başkan Tugay, İngilizce eğitimi için de ilave kurslar koymak istediklerini söyledi. Tugay, Bornova’daki gönüllülerle de görüntülü konuşarak teşekkür etti.
Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere mesleki beceri kazandırmak için devreye aldığı Mobil Barista Otobüsü’nde kahve yapımını öğrenen gençleri izledikten sonra yine Büyükşehir tarafından kurulan Çiğli Çamaşır Yıkama Merkezi’ne geçerek ücretsiz olarak yıkama hizmeti alan üniversiteli gençlerle sohbet etti.
Dayanışma kültürü büyüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Mahallede Dayanışma Var projesi, 18-30 yaş arası üniversiteli ya da mezun genç gönüllüler ile çocukları buluşturuyor. İzmir’de ekonomik ve sosyal açıdan kentsel haklara erişimi kısıtlı mahallelerde dayanışma kültürünü yaşatmayı ve büyütmeyi hedefleyen sosyal dayanışma ve güçlendirme projesi, sivil toplum örgütleri, ilçe belediyeler, üniversiteler, mahalle muhtarları ile iş birliği içinde yürütülüyor. Projeyle kentsel haklara eşit erişimin desteklenmesi amacıyla nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve eşitsizliklerin azaltılması ile ilgili başlıklarda mahallelerde çalışmalar yürütülecek.
Proje sayesinde gönüllülerin hem bireysel gelişimlerine hem de sosyal sorumluluk bilincine katkı sağlanıyor. Gönüllüler bu süreçte iletişim becerilerini geliştirme, topluma fayda sağlama ve çocukların hayatlarına dokunma fırsatı yakalıyor. Gönüllüler, çocukların eğitimine, sosyal gelişimine ve aileler ile kurdukları iletişim sayesinde mahallede toplumsal dayanışmaya katkı sağlıyor.
YORUMLAR