• Reklam

Bodrum'da fırın ve pastanelere denetim

MUĞLA'nın Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamuller işletmelerinde gıda ve hijyen denetim gerçekleştirdi. 7 işletme hakkında genel temizliğin yetersizliği, 1 işletme hakkında da ruhsatsız faaliyet gösterdiği gerekçesiyle tutanak tutuldu.

Bodrum'da fırın ve pastanelere denetim
07 Ekim 2022 - 12:38 - Güncelleme: 07 Ekim 2022 - 12:38

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını tehdit edebilecek her türlü olumsuz koşulun önüne geçmek için fırın ve unlu mamul üretim ve satışı gerçekleştiren işletmeleri denetledi. Bodrum merkez ile Gümbet Mahallesi'nde 61 fırın ve unlu mamuller işletmesini denetleyen ekipler ekmek, poğaça ve simit gibi unlu mamullerin gramajlarını, üretim hijyen koşullarını, çalışanların bone ve eldiven takıp takmadıklarını da kontrol etti. Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 7 işletme hakkında genel temizliğin yetersizliği nedeniyle Zabıta Uygulama Yönetmeliği gereğince tespit tutanağı tanzim edildi.

Ruhsatsız olarak ticari faaliyette bulunduğu tespit edilen 1 işyeri için de tutanak tutulup, gerekli yasal işlemlerin yaplması için  Belediye Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'ne gönderildi. İşletmelerden bazılarınıda  hijyen kuralları konusunda uyaran zabıta ekipleri, denetimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini bildirdi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum