• Reklam

Bornova Belediyesi, 100 çiftçiye 250 ton gübre desteği yaptı

İZMİR'in Bornova ilçesinde, belediye tarafından kurban satış yerinden toplanıp, kompost hale getirilen 250 ton gübre ücretsiz olarak 100'ün üzerinde çiftçiye dağıtıldı. Çiftçilere nakliye desteği de verildi.

Bornova Belediyesi, 100 çiftçiye 250 ton gübre desteği yaptı
02 Ağustos 2022 - 14:49 - Güncelleme: 02 Ağustos 2022 - 14:50

Bornova Belediyesi'nin kurban satış yerinden topladığı büyük ve küçükbaş hayvan dışkıları Karaçam Mahallesi'ndeki gübrelikte tekniğine uygun bir şekilde kompost gübre haline getirildi. Hazırlanan 250 ton gübre Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 100'ün üzerindeki çiftçiye dağıtıldı. Traktörü olan üreticiler gübrelerini kendi imkanlarıyla ve Bornova Belediyesi'nin kepçe desteğiyle alırken, imkanı olmayanların gübreleri kamyonla tarlalarına götürüldü. Toplumdaki herkesten çok çiftçinin korunması ve kollanması gerektiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Bu anlayışla harekete geçtik. Çiftçimizi gübre maliyetinden kurtaran bir adım attık. Kurban Bayramı'nda kurduğumuz Işıkkkent Kurban Satış Yeri'nden toplanan gübreler kompost haline getirildikten sonra, çiftçimizin tarlasında bahçesinde bereketi arttırmak için kullanılmaya başlandı" ifadelerini kullandı.
Karaçam Mahallesi Muhtarı Yaşar Göktaş, "Belediyemizin bizlere getirdiği gübreyi kullanınca verim aratacak, buna bağlı olarak kazancımız da artacak. Normalde ithal gübre kullanıyorduk ama bu daha sağlıklı, organik bir gübre" dedi.
Çiftçi Ramazan Üçgül de verilen destek nedeniyle teşekkür edip, "Bu hizmet sayesinde hem kurban satış yeri temizlendi hem de çiftçiyi kalkındırma anlamında biz de bundan faydalandık. Önceden de gübre kullanıyorduk ama pahalı olmasından dolayı az alabiliyorduk, bu nedenle de yetersiz geliyordu. Şimdi meyvelerimiz daha güzel olacak" diye konuştu.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum