• Reklam

Bornova Belediyesi çocuklara verdiği kanun eğitimi ile ezber bozdu

Türk Sanat Müziği’nin temel estrümanlarından olan kanun, daha çok yetişkinler tarafından çalınsa da, İzmir'de Bornova Belediyesi’nin bu alanda verdiği müzik kurslarına minik eller de katılıyor

Bornova Belediyesi çocuklara verdiği kanun eğitimi ile ezber bozdu
18 Ağustos 2019 - 12:39 - Güncelleme: 18 Ağustos 2019 - 12:40

Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları bünyesinde verdiği Kanun Eğitimi, yaz döneminde de devam ediyor. Kanun kursunun minik kursiyeleri yetenekleri ile dikkat çekiyor. Türk Sanat Müziği’nin temel estrümanlarından olan kanun, daha çok yetişkinler tarafından çalınsa da 6 yaşındaki Burak Korkmaz ile 7 yaşındaki Naz Su Altıner’in de ilgisini çekti. Burak altı ay, Naz Su ise sadece 1 ay önce başladıkları kursta hangi estrüman olursa olsun yaş sınırı olmadığını kanıtlıyor.

mus-naz-su-altiner-w3000.jpg

İki minik el de parmaklarını kanunun telleri üzerinde adeta konuşturuyor. İki yıldır kanun çalan 11 yaşındaki Hiranur Eren ile 1 yıldır Bornova Belediyesi’nin verdiği kursa devam eden 15 yaşındaki Eren Sağlam’ın amacı ise ileride birer kanun sanatçısı olmak.

mus-burak-korkmaz-w3000.jpg

Bu yaz döneminde 35 kursiyerin katıldığı kanun kursları, Bornova Belediye bünyesinde gerçekleştiriliyor. Dersler, haftada bir saat olmak üzere birebir olarak veriliyor. Eğitmen Namık Sağlam, kursla ilgili olarak 10 yaş sınırı koysalar da Burak ve Naz’ı çok yetenekli ve istekli buldukları için kursa dahil ettiklerini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum