• Reklam

Buca'nın beş yıllık hizmet rotası kabul edildi

Buca’nın beş yıllık hizmet rotasını belirleyecek 2025 – 2029 Dönemi Stratejik Planı mecliste kabul edildi. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Hizmet rotamızı belirleyen bu önemli adım, ilçemize değişim olarak geri dönecek ve yarınlarımıza ışık tutacaktır” dedi.

Buca'nın beş yıllık hizmet rotası kabul edildi
04 Ekim 2024 - 11:53
Buca Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın başkanlık ettiği oturumda, 2025 – 2029 Dönemi Stratejik Planı ve 2025 Mali Yılı Performans Programı görüşülerek oy çokluğu ile onaylandı. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, stratejik planın belediye bürokratları, müdürler ve çalışanlar tarafından aylardır sürdürülen bir çalışma sonucu oluşturulduğunu söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

“YARINLARIMIZA IŞIK TUTACAK BİR ÇALIŞMA”

Hizmet rotalarını belirleyen stratejik planın Buca’nın yarınlarına ışık tutacağını ifade eden Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Buca’mızın beş yılını planlayan çalışmalarımızı hazırladık ve bugün meclise getirdik. Buca’mızı ileriye nasıl taşıyabiliriz, daha yeşil nasıl yapabiliriz? Ciddi bir riskli yapı stokumuz var. Kentsel yenilemeyi yaparken, kentin planlamasını yaparken ‘ihtiyaçları nasıl karşılarız, vatandaşımızın nasıl daha rahat yaşamasını sağlarız, Buca’mıza yakışan bir şekilde yaşam nasıl sağlarız’ diye düşünerek çalışmalarımızı gerçekleştirdik” diye konuştu.

 “ÇOCUKLARIMIZIN KİRLİ ORTAMLARDA OKUMASINI İSTEMEDİK”

Öte yandan, Buca Belediyesi’nin okullarda gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarının Millî Eğitim tarafından engellenmesiyle ilgili değerlendirme yapan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, şunları söyledi:

“Olağanüstü durumlarda, Belediye Kanunu’na göre okullarımıza hizmet götürebiliyoruz. Zorunluluk yok. Kanun, ‘yapabilir’ diyor, ‘yapar’ demiyor. Biz de durumdan kendimize vazife çıkararak çalışmamızı gerçekleştirdik. Çocuklarımızın kirli ortamlarda, pis ortamlarda okumasını asla istemediğimiz için Belediye Kanunu’nun ‘yapabilir’ kısmından inisiyatif çıkarıp okullarımızı temizledik. 10 tane okul müdürü bize temizlik için dilekçe vermişti. Üç tanesini temizledik, iki okul ekiplerimizi kapıdan geri çevirdi. Beş okul ise hizmet talebini geri çekti. Yoksa biz gerekli teçhizatlar ve ekibimizle okulları temizlemeye hazırdık.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum