Büyük acı.. Kaynanası, kayınpederi 5 gün arayla koronadan vefat etti

    Yeni Asır gazetesinin emektarlarından olan ve yaşamını Londra'da sürdüren İzmirli Caner Ermiş, koronavirüs kaptı. İngiltere'de önce kaynanasını, sonra kayınpederini bu illetten kaybeden Ermiş'in durumu iyi. Şu an evinde karanti altında.

    Büyük acı.. Kaynanası, kayınpederi 5 gün arayla koronadan vefat etti
    09 Nisan 2020 - 14:52

    HABER MERKEZİ-ÖZEL

    Yıllarca çalıştığı Yeni Asır Gazetesi'nin İzmir'deki merkezinden ayrıldıktan sonra kardeşlerinin yaşadığı Londra'ya yerleşen Caner Ermiş, tüm dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgınıyla mücadele ediyor. Bir hafta önce kaynanası korona nedeniyle vefat eden Ermiş, dün de kayınpederini aynı virüs nedeniyle kaybetti. Bu süreçte Ermiş'in baldızı da hastalığa yakalandı. Caner hem kaynanası, hem kayınpederi, hem de baldızı için çabalarken aynı virüsün pençesine düştü. Testleri pozitif çıktı. Hastalığı hafif geçiren Caner, evinde karantina altında. Durumu iyi. Ancak Caner Ermiş'i üzen yaşadığı İngiltere'de hastanelere Türkler'in alınmaması.

    İzmir'de çok sevilen, basın camiasının yakından tanıdığı Caner Ermiş, sosyal medyadan hem kayıplarını, hem de İngiltere'de karşılaştığı tutumu şöyle duyurdu:

    "Allahim nedir bu acı.. 5 gün önce anam kadar sevdiğim kaynanamı 5 gün sonra da babam kadar sevdiğim kaynatamı yani babamı kaybettim bu lanet şeyden dolayı.. Allahım canlarımın mekanlarını cennet eyle ruhları şad olsun, nurlar içinde uyusunlar. Allah herkese böyle kaynana ve kaynata nasip eder mi bilmem ama ben bunların damadıyım ve gururluyum. Karımın anası, karımın babası, benim anam benim babam mekanınız cennet olsun.. Sizler biliyorum melek oldunuz gittiniz. Cennet mekanınız olsun canlarııım benim.. Canım anam, canım babam seviyorum sizi mekanınız cennet olsun."

    73143004-2622033331173553-6923705177727827968-o.jpg

    Diğer paylaşım da şöyle:

    "Londra sınıfta kaldın sen.. Türkiye'ye kurban ol, bak benim ülkemde özel hastane bile para almıyor.. Bırak özeli senin devlet hastanene bile kimse gelemiyor. Yani burada TIP sıfır. Yazıklar olsun.. Ölenlerin hesabını nasıl vereceksiniz. Allah belanızı versin, Avrupa Birliği'ne almadığınız Türkiye'ye kurban olun siz.."

    Uzun yıllar Yeni Asır'da birlikte çalıştığı gazeteci Hürol Dağdelen de, Caner'in yaşadıkları ile ilgili sosyal medyadan şu ağlatan paylaşımı yaptı:

    Çalışma hayatım boyunca tanıdığım en mert insanlardan bi̇ri̇di̇r sevgi̇li̇ Caner Ermi̇ş... Yeni Asır’da bi̇rli̇kte bi̇rçok çalışmaya imza attık... Hep saygılı, hep üretken, akıllı, dürüst, yardımsever bi̇r i̇nsan oldu Caner.. Bi̇rçok şeyi paylaştık onunla... Sevgiyi, acıyı mutluluğu, mutsuzluğu... O her zaman vakur bir tavırla moral veri̇r, yürekleri̇ seri̇nleti̇rdi̇.. Şu İzmi̇r çukuruna yardımına koşmadığı insan yoktur, tanısın ya da tanımasın herkese koşardı... Burada yuva kurdu ama yürümedi̇ evli̇li̇ği... Ama i̇lk eşine bağlılığını hiç bırakmadı, oğlu içi̇n hep yanında olduğu bir baba oldu.. Bi̇r gün kader onu İngi̇ltere'ye çekti̇, Londra’ya.. Kardeşlerini̇n yanına... Onların kurduğu fotoğrafçılık i̇şini̇ büyüttü... Çevresi̇nde sevi̇len bi̇r i̇si̇m oldu. Ama ülkesi̇ni̇, dostlarını hi̇ç unutmadı... Ki̇mi̇n başı sıkışsa onu aradı, hiç ki̇mseyi̇ geri̇ çevi̇rmedi̇. Kara gün dostu oldu. İyi̇ bi̇r mi̇lli̇yetçi̇ydi̇.. Orada hep Atatürk Türki̇yesi̇ karşıtı gruplarla, mafyayla, teröri̇st gruplarla savaştı.. Gerektiğinde tek başına... Daha yakın bir zamanda böyle bi̇r mücadelede ağır yaralandı ama pes etmedi, o mangal yürekli̇ bi̇r Türk’tü, yılmaz Atatürkçü'ydü... Londra'da da kendi̇ni̇ sevdi̇rdi̇, saydırdı... Burada bi̇r evli̇li̇k daha yaptı, bi̇r Türk kızıyla... Çok mutlu oldu, eşi ve çocuklarıyla sevgi̇ dolu bi̇r yuva kurdu... Ancak şu koronavirüs belası onu da vurdu... Çok kısa aralıklarla önce annesi̇nden ayırt etmedi̇ği kayınvali̇desi̇ni̇, bugün de kaynbabasını kaybetti̇... Eşini̇n ai̇lesi̇ne kol kanat gerdi̇... Baldızı da aynı mi̇kropla mücadele edi̇yor... Ve onlara yardıma koşarken, bu lanet virüs kendi̇si̇ne de bulaştı. Sağlık sistemi̇ çöken bi̇r ülkede ayakta kalmaya çalışıyor. "İnsanına değer veren Türki̇ye'me kurban olun" di̇yor her fırsatta çevresi̇ne, bi̇zlere... Çok üzgünüm.. Yapabi̇leceğim tek şey onu ayakta tutabilecek gücü vermek... O gücü bulursa ayakta kalacaktır, çok badi̇reler atlattı beni̇m sevgi̇li̇ dostum bunu da yener... Si̇z sevgi̇li̇ dostlarımdan tek i̇stedi̇ğim dua ve moral göndermeni̇z ... Onu arayın yanında olduğunuzu hissetti̇ri̇n... Bu güzel, dost i̇nsanı, onurlu Türk’ü yalnız ve çaresi̇z bırakmayalım.. Başaracaksın Caner, inanıyorum...

    YORUMLAR

    • 0 Yorum