• Reklam

Çeşme'de dolandırıcıların büyük planı

Kendini alıcı olarak tanıtarak, satılık teknelerin sahiplerine ulaşan ve güven tesis ettikten sonra tekneyi kaçıran dolandırıcıların, kaçırdıkları tekneleri göçmen kaçakçılığında kullandıkları ortaya çıktı.

Çeşme'de dolandırıcıların büyük planı
10 Şubat 2021 - 12:23
İzmir'in Çeşme ilçesindeki Dalyan Yat Limanı'nda bağlı bulunan satılık Tirilye teknesinin sahibi Ümit Kemal Coşkun’a ulaşan Murat Aksu adını kullanan dolandırıcı, alıcı gibi irtibat kurdu. Dalyan Marina’ya gelerek tekne sahibi ile pazarlık yapan Murat Aksu, devir işlemlerinin yapılması konusunda anlaşmaya vardı ve kaparo tutarı belirlendi.
Dolandırıcı, tekne sahibi tarafından Dalyan Marina personeline, teknenin alıcısı olarak tanıtılarak böylece dolandırıcının Marina’daki varlığı meşrulaştırıldı. 
Dolandırıcı tekneyi eşine göstermek istediğini kaparoyu satıcının hesabına göndereceğini söyleyerek satıcının iban numarasını istedi. Tekne sahibi, ödeme yapılmasını beklerken, dolandırıcı, marinadaki tekneyi alarak kaçtı. 
Kaçırılan tekne, günler sonra Yunan Sahil Güvenlik birimleri tarafından Tilos adasında bulundu.
Alınan bilgiye göre, aynı yöntemle İstanbul’da da dolandırıcılık girişimlerinde bulunan çete üyeleri, güvenlik güçleri tarafından aranıyor.  Sahil güvenlik ile polis ekipleri ‘Murat Aksu’ olarak kendisini tanıtan kişinin Hakan T. olduğu öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum