CHP İzmir'de örgüt üç ilçe başkanını seçti

    Urla, Seferihisar ve Bayındır’da delegeler ilçe başkanlarını, ilçe yönetimlerini ve il kongre delegelerini seçti

    CHP İzmir'de örgüt üç ilçe başkanını seçti
    14 Aralık 2019 - 22:34 - Güncelleme: 14 Aralık 2019 - 22:39

    CHP İzmir'de bugün 3 ilçede delegelerin önüne sandık konuldu. Delegeler ilçe başkanlarını, ilçe yönetimlerini ve il kongre delegelerini seçecek. Urla, Seferihisar ve Bayındır'da kongre heyecanı yaşanıyor. Urla ve Seferhisar'da mevcut başkanlar kongreye tek aday olarak giderken, Bayındır'da üç aday yarışıyor. 

    URLA'DA DELEGE LİSTESİNDE KİMLER VAR?

    Urla'da mevcut Başkan Hakan Özbadur kongreye tek aday olarak girdi.

    Urit Düğün Salonu’nda yapılan kongrenin Divan Başkanlığını ilçe eski başkanlarından Ahmet Bahri Yalaz üstlendi. Kongreye, İl Başkanı Deniz Yücel, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, İl eski Başkanı ve İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel, eski belediye başkanı Sibel Uyar, il yönetcileri ve ilçe başkanları katıldı.

    Özbadur'un ilçe yönetimi asil listesinde yer alan, Evren Eren, Dilek Çınarlı, Tuğçe Kaş, Çağlagül Özçelik, Nigar Ersoy, Sultan Çınar, Yasemin Uslucan, Murat Kaya, Emre Sinan, Bayram Anu, Kemal Ergün, Salih Sala, Caner Günkızıl, Okan Topal ilçe yöneticisi seçildi.

    Yedek liste: Emre Kızılışık, Zait Yanar, Arzu Seyhan, Serpil Ambarcı, Sebahat Soylu, Gökhan Öz, Öztürk Çiçek, Mehmet Göktoğan, Murat Güç, İrem Deri, Gülüzar Yıldırım, Burcu Erkılınç, Nil İskit, Gürkan Şaşmaz.

    İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, ilçe eski başkanları Ahmet Bahri Yalaz, Yusuf Baratalı, eski belediye başkanı Sibel Uyar, İsmet Gecikmiş, Tülay Şanlı, Melis Ölçüm, Bayram Anu, Oben Sezer ve Bedri Hüseyin Güle il delegesi seçildi.

    156586-1599x1200.jpg

    ÖZBADUR GEREKÇELERİNİ SIRALADI!

    Özbadur kongrede yaptığı konuşmada yeniden aday olma gerekçelerini paylaştı. 

    Özbadur, “Önceki dönem büyük bir gurur ve onurla üyesi olduğum CHP’nin ilçe başkanlığı görevinde bulundum. Görev yaptığım süre boyunca örgütüm ve ben çok güzel işlere ve hizmetlere imza attık. CHP’nin bayrağını daima en üst noktada dalgalandırdık. Bizlerin özveri ve çabasını değerlendiren örgütümüz benim bir dönem daha görevde kalmam gerektiği konusunda birleşip düşüncelerini bana tebliğ ettiler. Yıllarca bir şey beklemeden bir nefer gibi çalıştığım partimde böyle bir görüş hasıl olmuşsa asla geri adım atmam. Örgütümüzün bu istek ve talebine uyar, göreve talip olurum. Ben ve arkadaşlarım dün olduğu gibi bugün de gücümüz yettiğince partimizin iktidar olabilmesi için çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler partimiz içerisinde ne görevde olursak olalım, daima Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı cumhuriyet kazanımları ışığında ilerleyen, sosyal demokrat anlayıştan sapmayan adaletli davranan kimseyi ötekileştirmeyen bir duruş sergileyeceğiz” diye konuştu.

    ‘URLA’DA CİNSİYET KOTASINI ORTADAN KALDIRDIK’

    Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından Egepostası’na konuşan CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, “Öncelikli Urla’ya hayırlı olsun. Mahalle delege seçimlerinden bu yana başarılı bir süreç geçirdik. Seçimlerimiz gayet demokratik geçti.  Gördüğünüz gibi herkes gelip özgürce oyunu kullandı ve sonuçlarımızı aldık. Hayırlısıyla yeni dönemde ilçe başkanlığımızı yeni yönetimimizle birlikte yapacağız. Bu süreçte bazı değişiklilere gittik. Bunların en güzeli Urla’da cinsiyet kotasını ortadan kaldırdık. 7 erkek 7 kadın yöneticiden oluşuyor yönetim kurulumuz.  Bu da kadınlara verdiğimiz önemi gösteriyor.  Aynı zamanda hepsi yaş olarak oldukça gençler. Gençlere ve kadınlara verdiğimiz önemi tüm Urla’ya göstermiş olduk. Bundan sonra partimizi iktidara taşımak için elimizden geleni yapacağız. Partimizi Urla’da en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.    

    156588-2048x1536.jpg

    SEFERİHİSAR'DA SOLAK SEÇİLDİ

    Seferihisar'da da yine mevcut Başkan Senem Gürer Solak kongreye tek aday olarak girdi. Yeni Kültür Merkezi Düğün Salonu'nda yapılan kongrenin Divan Başkanlığını İzmir Milletvekili Ednan Arslan yaptı. Kongreye, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, il başkan yardımcıları ve bazı ilçe başkanları da katıldı.

    Kongrede 120 oy kullanılırken, 5 oy geçersiz sayıldı.  31 Mart yerel seçimleri sürecinde İsmail Yetişkin'in ilçe başkanlığından istifa edip belediye başkan adayı olmasının ardından yönetim içinde yapılan oylamayla başkan seçilen Solak kongrede seçilerek göreve geldi.

    Senem Gürer Solak’ın yönetim kurulu asil listesinde yer alan Seyide Alkan, Bülent Altın, Haluk Dede, Sait Halistoprak, Fatma Karakuş, Nevim Koç, Ayşe Gül Okyay, Yasemin Temese, Tuncay Topuz, Semih Zülfikar Ramazan Tuğral, Salih Turan, Mert Üstüner ilçe yöneticisi seçildi.

    Yedek liste: Toprak Gültekin, Mustafa Göker, Vesile Gülem, Şirin Erden, Abdulaziz Erdoğan, Hamdi Yetişkin, Ali Andaç, Dilan Ünal, Harun Arslantaş, Özge Budan, Esma Süslü, Aysel Tengiz.

    Seçim sonunda Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Halil Balta, Senem Gürer Solak, Akın İldeniz, Sultan Özata, Melek Tiriç ve Köksal Yıldırım il delegesi seçildi.

     Açılış konuşmasını yapan Senem Gürer Solak, “ CHP özgürlük ve bağımsızlık sevdasının yüreklerde yankılanmasıdır. Partimiz Cumhuriyet ve devrimlerin güçlü kalesidir. Bu partinin bir neferi olmaktan her zaman gurur duydum ve ömrümün sonuna kadar gurur duyacağım. CHP’li olmak demek; siyaset bana ne verecek demek değil, ben topluma ve halkıma ne vereceğim demektir. 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde partimiz ülke genelinde çok önemli bir başarıya imza atmıştır. Şimdi hedefimiz CHP’yi ilk genel seçimlerde iktidara taşımaktır” dedi.

     

    “SIRRIMIZ TAKIM ÇALIŞMASI”

    Solak, “Seferihisar İlçe örgütümüz 31 Mart yerel seçimler sürecinde gerçekleştirmiş olduğu başarılı çalışmalar sonucunda ilçemizden iki değerli belediye başkanı çıkarmıştır. Seferihisar Belediye Başkanımız İsmail Yetişkin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer. Bu başarı asla tesadüf değildir, siyasi başarıların sırrı takım çalışmasında gizlidir. CHP Seferihisar İlçe Örgütümüz takım çalışmasını çok iyi gerçekleştirmiştir. İlçe yönetimindeki görev alan çalışma arkadaşlarıma huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    "ÖRGÜTTEN ALDIĞIM GÜÇLE ADAYIM"

    Örgütten aldığı güçle aday olduğunu ifade eden Solak, “Seferihisar CHP İlçe Örgütü’nde sağladığımız barış iklimini daha da perçinlemek için örgütümden aldığım güçle Seferihisar İlçe Başkanlığı’na adayım. Seçilen delege arkadaşlarımın çıktığım bu yolda benimle birlikte yürüyeceklerine olan güvenim tamdır. Sizlerin değerli oylarıyla ilçe başkanı seçileceğim. Yeni dönemde ekibimle birlikte tüm çalışmalarımızda geçmişte olduğu gibi Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile birlikte uyum içinde Seferihisar halkına hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

    BAYINDIR'DA ÜÇ ADAYLI YARIŞI AYDİLEK KAZANDI

    Partide gözler üç adayın yarıştığı Bayındır'da oldu. İlçe kongresinde eski ilçe başkanı Behzat Aydilek, Halk Hareketi'nin öncüsü Zühre Karaoğlan ve Murat Gülbay'ın yarıştı. Bayındır Belediye Düğün Salonu’na yapılan kongrenin Divan Başkanlığını Mustafa Moroğlu yaptı. 

    Seçim sonundan kazanan Hüseyin Behzat Aydilek oldu. 144 delegenin oy kullandığı seçimde Aydilek 83 oy alırken, Karaoğlan 32 oy aldı. Gülbay ise 25 oyda kaldı. Aydilek yeniden ilçe başkanlığı koltuğuna oturdu.

    AYDİLEK'İN LİSTESİNDE PAVLAZ SÜRPRİZİ

    Bayındır İlçe Başkanı Fatih Pavlaz, kongre öncesi yeni dönem için başkan adayı olmayacağını açıkladı. Ancak kongre salonuna listeler geldiğinde büyük bir sürpriz yaşandı. Pavlaz’ın başkan adaylarından Behzat Aydilek’in yönetim kurulu asil üye listesinde yer alması dikkat çekti. Kongreyi Aydilek’in kazanması halinde İlçe Başkanı Fatih Pavlaz ilçe yöneticisi olarak partiye hizmet etmeye devam edecek.

    Pavlaz konuyla ilgili “Zaten atamayla gelmiştim. Arkadaşlardan böyle bir talep geldi, ısrar ettiler, ben de kabul ettim. Çok sorun etmiyorum” dediği aktarıldı.

    Behzat Aydilek’in asil yönetim kurulu listesi: Uğur Biriz, Necati Canbazer, Salih Dirik, Bekir Gündoğdu, Mustafa Herpdurgun, Hamit Kırkıcı, Cengiz Kocabıyıkoğlu, Hasan Koparan, Gülay Kuz, Saliha Okkalı, Fatih Pavlaz, Mustafa Tanç. 

    Yedek üyeler: Tezcan Özçelik, Cafer Şilit, Feray Avcı, Hasan Tıraz, Nail Tufan, Fevzi Erçakır, Veli Umutlu, Cemil Karadana, Salih Ovacık, Orhan Cüneyt Ünal, Ali Baykaloğlu, Aydın Gökçen.

    İl delegeleri listesi: Hüseyin Behzat Aydilek, Süleyman Otuzbir, Hafize Özkır, Oğuz Seryan, Emine Umsu.

    Zühre Karaoğlan’ın yönetim kurulu asil listesi: Mehmet Uğur Betiner, Harun Cangı, Selda Doğan, Eyüp Danabaş, Macit Genceroğlu, Ayhan İnan, Yaşar Harun Kireçkaya, Emin Mut, Sabri Otuzbir, Tahir Necdet Ödemiş, Alaattin Yörük.

    Yedek üyeler: Cem Demirbağ, Gülsen Özdemir, Ali Ateş, Halil Mucur, Mehmet Dabansız, Hasan Aktaş, Salih Ovacık, İbrahim Özece, İbrahim Yaman, Mustafa Yaman, Muzaffer Mercanlar, Mustafa Sürer.

    İl delegeleri listesi: Ersoy Kilis, Bayındır İlçe eski Başkanı Hasan Dülger, Hüseyin Akbulut, Macit Genceroğlu, Zühre Karaoğlan.

    Murat Gülbay’ın yönetim kurulu listesi:  Ahmet Şahin, Ali Şengül, Hakan Karalar, Bahri Uludağ, Onur Aka, Salih Kalaycıoğlu, Semra Aybey, Macit Silleci, Ayhan İnan, Nuri Özfelek, İpek Cavas, Yiğit Aydıner.

    Yedek üyeler: Aytek Özeker, Mustafa Özdavas, Ali Okanlar,Mehmet Tıraşoğlu, Evren Şensoy, İdris Yalçın, Hakan Tanış, Raşit Bayar, Necati Ezgin, Ümit Gözen, Mehmet Bayar, Ahmet Damar.

    İl delegeleri listesi: Murat Gülbay, Hüseyin Tamer Yanık, Muhsin Tirili, Ümit Anbarcı, Kaya Yargı.

    PAVLAZ: KIRGINLIKLARI GERİDE BIRAKIP...

    Kongrenin açılış konuşması yapan İlçe Başkanı Fatih Pavlaz, “31 Mart yerel seçimlerinde Bayındır’da bir yenilgi aldık. Bundan ders çıkararak bu yolda daha güçlü ilerlemek istiyoruz. Gün, birlik ve beraberlik içinde olma günüdür. Gün; el ele, omuz omuza CHP’yi iktidara taşıma günüdür. Kırgınlıkları geride bırakıp, kişisel itirazları geride bırakmaya davet ediyorum. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Her şey çok güzel olacak” dedi. 

    AYDİLEK: CHP'LİLERE ÇOK BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

    İlk olarak kürsüye Hüseyin Behzat Aydilek geldi. Aydilek, “Cumhuriyetimiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Toplumun, bir avuç iktidar yandaşı azınlık dışındaki kesimleri perişan. Cumhuriyetimizin tüm temel brikim ve değerleri yandaşlara ve yabancılara peşkeş çekildi. Kimse kimsenin ırkına kökenine dinine, bakmayan bir toplumken bizi ayrımlara tabi tuttular, komşu komşuya düşman hale geldi. Ülkemizin getirildiği bu noktada biz CHP’lilere çok büyük görevler düşüyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığını yeniden iktidara taşımak zorundayız. İşte bu düşüncelerle değerli arkadaşlarımla birlikte CHP Bayındır İlçe Yönetimi’ne aday olduk. İlçemizde sıkıntılı ve hepimizi derinden üzen, kahreden bir süreç yaşadık ama buna takılı kalamayız. Arkaya bakarak yürünmez. Biz, yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla beraber partimizi iktidar taşımaya ant içtik. Bu bilgi, birikime ve inanca sahibiz. Hiç kimseyi dışlamayacak herkese gönlümüzü açacağız, aramıza yeni katılan veya katılmak isteyen arkadaşlarımızın rehberi olacağız. Ancak son günlerde sıkça tanık olduğumuz CHP’ye sızma girişimlerine asla izin vermeyeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği hedeflere hızla koşacak, Cumhuriyetimizin ve Atatürk’ün değerlerine sahip çıkacak ve koruyacağız. CHP çatısı altında bireysel çıkarları doğrultusunda siyaset yapılmasına asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

    "İKBAL İÇİN CHP'YE GELENLERDEN DEĞİLİM"

    Aydilek,  “CHP ve türevleri dışında hiçbir partiye yakınlık duymadım. Ne Demirel’in ne Türkeş’in ne Erbakan’ın ne bugünkü faşist zorbalığın temellerini atan Özal’ın yanında olmadım. İkbal amacıyla CHP’ye gelenlerden değilim. Hele hele yerel seçim ya da ilçe kongreleri öncesi ortaya çıkıp sonra ortadan kaybolanlardan hiç değilim” sözleri üzerine bir partili araya girerek ‘Daha önce yaptınız onu başkanım’ dedi. Aydilek ise ‘Dinlersen öğrenirsin’ yanıtını verdi. Sözlü atışma üzerine Divan Başkanı Moroğlu araya girerek ikisini de uyardı.  Aydilek, “1 Ekim 2018 tarihinde yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmak amacıyla tüzüğümüz gereği ilçe başkanlığı görevimden istifa ettim. Bu kampanya sürecinde doğruya dayanmayan iddialar hakkında bir açıklama yapmak istiyorum; Ben hiçbir yerden kaçmadım” dedi. 

    Divan Başkanı Moroğlu da “Bir şey rica ediyorum, diğer arkadaşlar projelerinden bahsetti. Geçmişe yönelik konuşmasan” ifadelerini kullandı.

    "31 MART'TA BİR MESAJ VERİLDİ"

    Ancak Aydilek süreç hakkında konuşma isteğinde ısrar ederek şunları söyledi: 
    İlçe başkanlığını yürüttüğüm 45 aylık süreç içerisinde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte 1 önseçim, 3 genel seçim, 1 referandum çalışmasını yönettim. Hepsinden de başarıyla çıktığımız ortada. Amacım Bayındır’ın belediye başkanlığına adaylık başvurusunda bulunmaktı. İstifamın ardından değişik kademelerde görüşmeler yaptım, bu görüşmelerin sonunda o dönemki belediye başkanımızın (Ufuk Sesli) bir kez daha day gösterileceğini öğrendim ve bir tercih yapmak zorundaydım. Her şeye rağmen adaylık başvurusunda bulunsaydım, yeni bölünmelere yol açacak ve sonunda belediye başkanımız aday gösterileceği için bu süreçte partime zarar vermiş olacaktım. O nedenle adaylık başvurusunda bulunmadım ve ön plana çıkmamaya özen göstererek partim için çalıştım. Sonunda 31 Mart geldi çattı, sonuç ortada. Hemşerilerimiz 31 Mart’ta partinin öz evlatlarına sahip çıkmak ve liyakata önem vermekle ilgili çok önemli bir mesaj verdi. Şimdi bu mesajı iyi ve doğru değerlendirmek, yapılan hataları onarma, yaraları sarma ve kucaklama zamanı. Bu yüzden arkadaşlarımızla göreve talip olduk.”

    GÜLBAY: ORTAK AKILLA YÖNECEĞİZ

    Aydilek’ten sonra kürsüye gelen Murat Gülbay, “10 yıl önce gençlik kolları bakanlığı yapığım ilçede, ilçe başkan adayı olma onurunu duyuyorum. Bölgemizin sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu topraklarda büyüdüğümüz için en iyi biz biliriz dedim. Uzun yıllar partide görev aldım. Önce partim dedim, adaya destek verdim. Hiçbir zaman ayrılmadan partim için çalıştım. Ayrıştırmadan ötekileştirmeden orak akılla yöneteceğimiz bir CHP istiyoruz. Gün küsme günü değil, huzurunuzda söz veriyorum. Kaybedenin olmayacağı bu delege seçimlerinden sizden 2 yıllığına görev için izin istiyorum” dedi.

    156587-1600x1066.jpg

    KARAOĞLAN: GEÇMİŞTEN ÇOK KÜSKÜNLÜKLER BİRİKMİŞ

    Gülbay’dan sonra konuşan Zühre Karaoğlan da, “2 yıldır Bayındır’da aktif siyaset yapıyorum. Bayındır’da 25 yıldır tarafsız gözle bakma fırsatım oldu. Seçimlerde partimizin içerisinde maalesef iç çekişmelerden dolayı eksik çalışmalar yapıldı. Bayındır’da 5 bin farkın öfkesini gördük. Kapıları tek tek çalıp 5 bin farkın öfkesini dindirdik. Kendilerine ulaşıldığında arkadaşlarımızın bizi kucakladığını gördük. Delegelerimizin vicdanına güvenine çok inanıyorum. Geçmişten çok küskünlükler birikmiş. Deve kuşu gibi kafamızı kuma gömüp kendimizi vatandaşlara üsten bakmayacağız. Yeni bir anlayış getireceğiz. Küskünlükler olmayacak. İsteseniz de bana küsemezsiniz. Bana küsenlerin kapılarını kırar elinizi sıkarım. Bayındır’da CHP’nin halka ulaşması için çalışacağım. Halkla birlikte Bayındır’da yeni bir siyasetle; taraf olmadan, baskı yapmadan, delegeleri kırmadan bir siyaset yapmayacağız. Her ey çok güzel olacak” dedi. 

    (Gerçek Gündem)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum