• Reklam

CHP'li Bakan, Soyer'i nezaketsizlikle suçladı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e kırgın olduğunu belirterek, seçim sürecinde partisinin adayını yeterince desteklemediğini agresif biçimde negatif kampanya yürüttüğünü söyledi. 1 Yıl önceki ise Bakan, Tunç Soyer hakkında "Bu kentin ihtiyacı var, bu ülkenin ihtiyacı var" diyerek Soyer'i desteklediğini vurgulamış.

CHP'li Bakan, Soyer'i nezaketsizlikle suçladı!
07 Ağustos 2024 - 16:38 - Güncelleme: 07 Ağustos 2024 - 17:23

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili  Murat Bakan Sonsöz Tv'de Fatih Yapar'ın sorularını cevapladı. Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında kırgınlık yaşadığını ve görüşmediğini dile getirdi.
 

CHP'li Bakan'ın açıklaması şöyle; 

“Soyer ile görüşmüyorum. Ona kırgınım. Bizi çok üzdü seçim döneminde. Değişim kanadına oy kullanmamış olabilir. Çok nezaketsiz davranışları oldu. Özgür Özel, İzmir’e geldi, körfezde yüzmeye gitti. Kurultay delegelerini toplantıya göndermedi, ‘ben gitmiyorum, siz gidin’ deyip insanların toplantıya gitmemesi yönünde mesaj verdi. Biz bunları biliyoruz. 

Aday olamadı, agresif biçimde negatif kampanya yürüttü. İYİ Parti adayı Ümit Özlale’nin ismini Tugay’dan daha fazla sarf etti. Parti kaybetse mutlu olacak bir imaj verdi. Hiçbir toplantımızda yanımızda olmadı. Büyükşehir adayımız ile sahada çalışmadı. Partili kimdir? Aziz Kocaoğlu’dur. Ben 5 sene Kocaoğlu’nun grup sözcülüğünü yaptım. Onun da güçlü ve zayıf yönleri var. Benim de var. Ama Aziz Bey’in partililiğini kimse tartışamaz. Bu durumlarda gösterilen kamil, olgun anlayış senin geleceğe ismini bırakır. Aziz Bey’i ayrı tutarım. Tugay aday gösterildi, Kocaoğlu gitti köylülerle fotoğraf verdi. Budur partililik. Ama Tunç Bey’den aynı şeyi göremedik. Meydan okudu. Buna rağmen toplantılarına gittik. Narlıdere Metrosu açılışına gittim. Yani bizim ismimiz telaffuz ediş şekli… Örnekköy’de Cemil Bey ile temel atma törenine gittik. Bizi üzdü kısacası. Ona kırgınız. Özgür Bey de kırgınlığını ifade etti." dedi. 

1 YIL ÖNCEKİ AÇIKLAMA "TUNÇ SOYER'E BU KENTİN İHTİYACI VAR,  BU ÜLKENİN İHTİYACI VAR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili  Murat Bakan'ın seçim öncesinde Tunç Soyer ile ilgili açıklamaları ise tekrar gündem oldu. 23 Temmuz 2023 tarihinde ise Tunç Soyer için "Tunç Soyer'e bu kentin ihtiyacı var,  bu ülkenin ihtiyacı var. Ben Tunç Soyer ile hem beraber siyaset yapıyorum hem arkadaşıyım. Tabii ki her şeyde hemfikir olmak mümkün değil. Siyasi dostluklar çok önemlidir. Bu arkadaşlık ruhu dayanışma ruhu olursa siyasi parti başarılı olur. Partililer arasındaki dostlukta önemli. Tunç Soyer benim açımdan yalnız bırakılmamalı. Destek olmak lazım. Tunç Bey ile yol arkadaşlığı yapmaktan son derece mutluyum. Onun siyasal sürecini destekliyorum. Önümüzdeki dönemde belediye başkanlığına devam etmesi büyük kazanım olacaktır” ifadeleri ile Tunç Soyer'e destek vermiş.

Kaynak: izmirtime35


YORUMLAR

  • 0 Yorum