CHP'li başkan, CHP'li meclis üyesinin inşaatını mühürledi

    İzmir’in Çeşme Belediyesi Meclis Üyesi CHP’li Aybars Yıldırım’ın otel ruhsatı almasına karşın diktiği 29 daireli apartman inşaatının, Belediye Başkanı Ekrem Oran tarafından göreve gelir gelmez mühürlendiği ortaya çıktı.

    CHP'li başkan, CHP'li meclis üyesinin inşaatını mühürledi
    27 Kasım 2019 - 00:28 - Güncelleme: 27 Kasım 2019 - 00:29
    Çeşme Belediye Başkanı CHP’li Oran, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam, babam olsa bile bu konuda taviz yok” sözünü yerine getiriyor.  Başkan Oran, Manşet Türkiye’nin gündeme taşıdığı CHP’li Meclis Üyesi Aybars Yıldırım’ın inşaatıyla ilgili belediyenin görevini daha önceden yerine getirdiğini de söyledi. İnşaatın hem mühürlendiğini hem de encümen tarafından yıkım kararı alındığını vurgulayan Belediye Başkanı Oran, “Çeşme’de büyük sorun olan bu tür yapılaşmalarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Biz göreve gelir gelmez bahse konu meclis üyesine ait binanın durumunu tespit ettik ve o zaman harekete geçerek mühürledik. Belediye encümeni de yıkım kararı verdi” dedi.İki dönemdir CHP’den Meclis üyeliği yapan, partisinin Meclis 1. Grup Başkanvekili olan, İmar Komisyonu üyesi Aybars Yıldırım hakkında Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği şikayet dilekçesinde yer alan dilekçede, “İzmir ili Çeşme ilçesi İnönü Mahallesi 5528 ada, 4 parselde 2018 yılında otel ruhsatı ile inşaata başlandığı, turizm imarından faydalanılarak 6 kata izin alındığı, ancak inşaat bitince bağımsız 29 bölüm oluşturularak daire şeklinde satışa sunulduğu, inşaat sahibinin Çeşme Belediyesi 2 dönemdir meclis üyesi ve çeşitli komisyonlarda ve imar komisyonlarında görev almış Aybars Yıldırım ve eşi Evil Yıldırım olduğu…” denilmişti.Aynı zamanda Menemen’in eski Belediye Başkanı Sosyal Demokrat Halkçı Partili İnşaat Mühendisi Kadir Yıldırım’ın oğlu olan Aybars Yıldırım hakkında inceleme başlatılmıştı.

    YORUMLAR

    • 3 Yorum
    • Ersan Gürsoy
      4 yıl önce
      Aykut Erdoğdu yazacaktım fakat Aykut Oran yazmışım. Özür diliyorum.
    • Ersan Gürsoy
      4 yıl önce
      Aybars Bey den beklentimiz; Aykut Oran Bey in yaptığı gibi, sorumlu bir siyasetçi gibi davranarak imara aykırı binasını yıkmasıdır. Aybars Bey sorumluluğunu yerine getirmez ise Başkan Oran ın görevini yerine getirceğine eminiz.
    • Mehtap Wood
      4 yıl önce
      Ekrem Başkan umut veriyor.
      Beş senedir evimin yanındaki arsaya yapılan ruhsatına aykırı otele karşı hukuk mücadelesi vermekteyim. Ne yazık ki bundan önceki yönetim işin içerisinde idi. Ekrem Başkan imarda kimilerini görevden alıp, Alaçatı'da kızağa çekmiş.
      Ancak hertürlü çabamıza ve bilirkişi raporlarına rağmen otel yerli yerinde duruyor. Yeni Başkan yardımcısı bize hak vermesine rağmen ellerinden birşey gelmediğini ifade etti.
      Göz göre göre mağdur edildik.
      Darısı