• Reklam

Çiğli Belediyesi kadın buluşmasına ev sahipliği yaptı

İZMİR'in Çiğli Belediyesi, kadınların hukuki ve sosyal anlamda maruz kaldığı ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına destek olmak amacıyla 'Çiğli Kadın Buluşması' etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Çiğli Belediyesi kadın buluşmasına ev sahipliği yaptı
23 Mart 2022 - 12:24 - Güncelleme: 23 Mart 2022 - 12:25

Çiğli Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Çiğli Kadın Buluşması etkinliğine TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ile Demokrat Kadınlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Fatma Uğuz ve kadınlar katılım gösterdi. Gerçekleşen toplantıda İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe sokulması, Aile Sigortası uygulamasının hayata geçirilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların maruz kaldığı ayrımcılığın ortadan kaldırılması noktasında atılacak adımlarla ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

'KADINLAR NE KADAR GÜÇLÜYSE ÇİĞLİ DE O KADAR GÜÇLÜ'

Kadınların toplumsal hayatın her alanında güçlü bir şekilde yer alması adına çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Kadının güçlü olduğu yerde çocuk da erkek de güçlü olur. Dolayısıyla bir toplum gelişmek istiyorsa, bir kent ilerlemek istiyorsa o kentteki kadınların güçlü olması gerekiyor. 2019 yılında göreve geldikten sonra ilk iş olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk. İki buçuk yıldır ciddi çalışmalar yaptık. En son 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 4 katlı ve tam donanımlı Kadın Yaşam Merkezimizin açılışını yaptık. Hizmetlerimizin yanı sıra yaşam merkezimizde görev alacak avukat, sosyolog ve psikolog arkadaşlarımız talepte bulunan kadınlara uzmanlıkları doğrultusunda destek verecek. Meslek eğitimlerimize katılarak mesleki yeterlilik sertifikalarını alan kadınlara Atatürk Organize Sanayi ve Kooperatifimiz üzerinden iş imkanı da sunacağız. Kadınlar ne kadar güçlü olursa Çiğli de o kadar güçlü olur" ifadelerini kullandı.
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç yaptığı konuşmada geçmişten bugüne toplumun saç ayağının kadınlar olduğunu belirterek, "Burada özellikle erkek annelerine çok iş düşüyor. Erkek çocuklarımızı yetiştirirken hayatın müşterek olduğunu, kadın ve erkeğin her alanda eşit haklara sahip olduğunu, karşılıklı olarak fikirlere saygılı olmayı ve empati kurmayı öğretmeliler. Böylece hayalini kurduğumuz eşit ve adil toplum yapısını çok daha çabuk kurabiliriz" dedi.
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise kadın erkek eşitliğinin içselleştirilmesinin toplumun gelişmesi açısından önemli olduğunu ifade ederek, "Kadına değer verilmesi, hak ettiği değeri alması, hak ettiği yerde olması gibi birtakım ifadeler var. Bunu kadınlara yapılmış bir haksızlık olarak görüyorum. Bizim hayata bakış açımızda kadının değer verilmeye ihtiyacı yok. Çünkü kadın ve erkek eşit varlıklardır. Erkeğin herhangi bir konuda kadınlardan bir üstünlüğü yok. Aksine kadınlar çok yönlü düşünme anlamında erkeklere nazaran daha ilerideler" ifadelerini kullandı.
İzmir Demokrat Kadınlar Sosyal Yardım Derneği Başkanı Fatma Uğuz da görevi devraldıkları günden bu yana kadınların ve çocukların her koşulda yanlarında olduklarını vurguladı. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum