• Reklam

Corona savaşçısı bir hemşireden, yürekleri burkan paylaşım

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de corona virüs ile savaşta cephenin en önünde, sağlık çalışanları bulunuyor. İşte onlardan biri olan hemşirenin, sosyal medya hesabından yaptığı 'Korkuyorum" başlıklı o paylaşım...

Corona savaşçısı bir hemşireden, yürekleri burkan paylaşım
28 Mart 2020 - 01:36 - Güncelleme: 28 Mart 2020 - 03:02

Bahri KARATAŞ ( KHA) 

"Korkuyorum."

Bunu söyleyen bir acil servis hemşiresi. İsmi bizde saklı olan o hemşire, sosyal medya hesabından, "Korkuyorum" başlığı altında, duygusal ve bir o kadar da sarsıcı bir yazısını paylaştı. Manşet Türkiye olarak tüm sağlık çalışanlarımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyor, o yazıyı sizlerle buluşturuyoruz.

gizemozdemir.jpg

"Yoğun bakım hemşireliğinde 6. yılım... Dün tuttuğum 24 saatlik nöbetim kadar kötü bir çalışma hayatım olmadı. Korkuyorum. Bana bulaşmasından değil, taşıyıcı olmaktan korkuyorum. Annemin, babamın, babaanemin, dedemin  benim baktığım hastalar gibi olmasından korkuyorum. Sevdiklerime zarar gelmesinden korkuyorum. Birilerinin hayatlarına dokunuyorum ama o dokunduklarım benim hayatıma dokunmasın korkuyorum. Buralar da herkes her şeyi dalgaya alıp paylaşımlarda bulunuyor. Ne kadar ciddi bir durum içindeyiz.  

gizemozdemir1.jpg

Ben dün gece ki 24 saatimde çok net anladım. Hastalar var ölmemek için direnen. Solunum cihazına bağlı ya da oksijen açlığı çekiyor ama yine de yakınlarına haber vermeye çalışan hastalar var. Sonra bir de onların birkaç eşyası var. Ama kimseleri yok. Çok acı. Bu hastalık sizi yapayalnız bırakıyor. Çok acı, Ben kendim de yapayalnızım. Evimin içinde, hastanede kendimi nasıl izole edebilirim diye düşünüp, kenara çekilmekten kafayı yiyebilirim, korkuyorum. Artık lütfen bir kenara bırakın tbt’yi, meydan okumayı, dalga geçmeyi ciddi bakın bu işe. Benim korkumu paylaşın. Bu hastalığa yakalandığınızda; sağlık ekibinin, bizlerin elimizden gelen şeyler çok sınırlı, çok kısıtlı. Lütfen korkun ve artık biir şeylerin farkına varın! Önlüklerle  maskelerle, baretle çalışmak insan vücuduna zarar veren en kötü şey. Ne kadar terlettiğini vücudunuza nasıl izler bıraktığını bilemezsiniz. Ve unutmayın size bakan da bir can. Lütfen kendinize dikkat edin." 

YORUMLAR

  • 1 Yorum