Denizli'de boğulma olaylarına karşı açık alanlarda yüzmek yasakladı
DENİZLİ Valiliği'nden yaptığı açıklamada, boğulma olaylarına karşı akarsu, göl, gölet, baraj, sel kapanı, regülatör, kanal, su birikintisi, su iletimi, deşarj, taşkından koruma veya sulama kanalı ve benzeri yerlerde serinleme veya yüzme amaçlı suya girişlerin yasaklandığı duyuruldu. Karara uymayanlara Kabahatler Kanunu gereğince para cezası verileceği bildirildi.
Denizli Valiliği, yaptığı yazılı açıklamayla, havaların ısınmasıyla birlikte boğulma olaylarına karşı bir dizi tedbir alındığını, vatandaşların can güvenliği için açık alanlarda serinlemek amacıyla sulara girilmesinin yasaklandığını bildirdi. Açıklamada; "Denizli'de mevsimsel faktörler sebebiyle havaların ısındığı yaz aylarında eğlenmek, dinlenmek, yüzmek, piknik yapmak, balık tutmak, spor yapmak gibi sebeplerle göl ve göletler, sulama kanalları, barajlar, akarsu yatakları ve havuzlar gerek vatandaşlarımız gerekse turistler tarafından öncelikli olarak tercih edilmektedir. Bu alanlarda zaman zaman yaşanan ve can kayıplarına sebep olan boğulma olaylarının, yüzme bilmenin beraberinde getirdiği özgüven duygusu, olumsuz hava koşullarında suya girilmesi, alkollü bir şekilde ya da yasaklı madde kullanarak suya girilmesi, iyi seviyede yüzme bilinmemesi, kayalıklardan düşme, zıpkınla balık avcılığında sığ su bayılmaları, su sporları faaliyetleri esnasında yaşanan kazalar gibi çeşitli nedenlerden kaynaklandığı görülmektedir. Bu nedenle göl ve göletler, barajlar, sulama kanalları, akarsu yatakları ve havuzlarda yüzme faaliyetinin düzenlenmesi meydana gelebilecek boğulma olaylarının ve can kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir" denildi.
Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:
"Bu çerçevede, suda boğulma vakalarının önlenmesi, yüzme alanlarında uyulacak genel kuralların belirlenmesi, denetimlerin artırılması amacıyla; vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliği ile genel sağlığın korunması amacıyla akarsu, göl, gölet, baraj, sel kapanı, regülatör, kanal, su birikintisi, su iletimi, deşarj, taşkından koruma veya sulama kanalı ve benzeri yerlerde serinleme veya yüzme amaçlı suya girişlerin yasaklanmasına karar verilmiştir. Boğulma olaylarının yaşandığı göl, gölet, akarsu, su kanal ve benzeri alanlarda suya girilmesinin can güvenliği açısından tehlike arz ettiğini belirten işaret ve ikaz levhaları konulacak ve bu alanlara yönelik ilave tedbirler planlanacaktır. Yüzme yasağına uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66'ncı ve 5236 sayılı Kabahatler Kanunun 32'nci maddesi gereğince idari yaptırım kararları uygulanacaktır."
YORUMLAR