• Reklam

Depremzede çocuklar, duygulandıran hayallerini çamura yansıttı

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremin ardından aileleriyle birlikte İzmir'e yerleşen depremzede çocuklara gönüllü öğretmenler tarafından Çeşme Halk Eğitim Merkezi'nde sanat, spor, yabancı dil eğitimleri verilmeye başlandı.

Depremzede çocuklar, duygulandıran hayallerini çamura yansıttı
22 Şubat 2023 - 12:04 - Güncelleme: 22 Şubat 2023 - 12:06

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası aileleriyle birlikte İzmir'e yerleşen çocuklara Çeşme Halk Eğitim Merkezi'nde görevli gönüllü öğretmenler tarafından eğitimler verilmeye başlandı. Sanat, spor, seramik, resim, yabancı dil gibi farklı kategorilerde verilecek olan eğitimlerin bugün ilki gerçekleştirildi. Atölyede seramik öğretmenlerinden teknik bilgileri alan depremzede çocuklar, hayallerini çamurlara yansıttı. Depremzede çocukların büyük çoğunluğunun ev yapmak istemesi, öğretmenleri duygulandırdı.



Hatay'dan gelen çocuklardan Duru Görüroğlu, "Bugün çamurdan bir ev yaptım. Evin bahçesine de depremden yıkılan betonları yerleştirdim. Evin duvarlarını yaptım, kapısını yaptım ve küçük bir anahtar koydum. Hatay'da çok fazla ev yıkılıyor, o nedenle İzmir'e geldim. Burayı çok sevdim. Bir ay sonra gideceğiz galiba. Çantam var, okulda okuyorum. Hatay'da iki kere deprem oldu" diye konuştu.



Büyüyünce öğretmen olmak istediğini anlatan çocuklardan Ecrin Ravza (9), "Bugün ben de hayalim olduğu için çamurdan ev yaptım. Buraya İskenderun'dan deprem nedeniyle geldik" ifadelerini kullandı.

Çocuklardan Halil Efe (11) ise "Deprem oldu, tsunami sahilleri ve çarşıyı bastı. Bizim evimiz yıkıldı. İkiye ayrıldı" dedi.

İskenderun'dan gelen çocuklardan Yusuf Doğa Şahin (8), "Deprem olduğu için bugün buraya geldik. Çamur oynuyoruz" diye konuştu.

Hayalinin ev olduğunu söyleyen Elif Hüsra Gül (8), "Buraya Malatya'dan geldik. Bugün çamurdan ev yaptım. Hayalim bu. Çatısını ve penceresini yaptım" ifadelerini kullandı.



'BÜTÜN ATÖLYELERİMİZİ ÇOCUKLARIN HİZMETİNE SUNDUK'

Çeşme Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Rıza Doğruyol, "Son yüzyılda ülkemizin gördüğü en büyük travmalardan birini yaşadık. Bu süreçte herkes çok etkilendi ama en fazla çocuklar etkilendi. Onlar bu kadar büyük bir travmayı kaldıracak ne ruh ne de bedene sahip değillerdi. Birçok konuda depremzedelerimize yardım kampanyasında bulunduk ancak en önemlisi çocuklarımıza ulaşabilmek. Çocuklar bir ülkenin ana yapılarıdır. Onlarda oluşacak hasarlar, ülkenin geleceğinde olumsuz etkilere sebep olacaktır. Biz, sanatın iyileştirici gücünü kullanmaya karar verdik. Halk Eğitim Merkezi olarak bütün atölyelerimizi bu amaçla çocukların hizmetine sunduk. Seramik, müzik, resim, spor, yabancı dil gibi pek çok farklı kategoride eğitimler veriyoruz. Çocuklar yıkılan hayallerini, umutlarını seramik çamuruyla yeniden şekillendirmeye çalışıyorlar" dedi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum