• Reklam

Dijital eğitim ekosistem modeli ödül getirdi

İZMİR Yaşar Üniversitesi'nin pandemiyle birlikte hayatımıza giren uzaktan eğitimde kullandığı 200'den fazla dersin anlatıldığı ve aynı anda 10 binden fazla öğrencinin giriş yaptığı dijital eğitim ekosistem modeli ödüle layık görüldü.

Dijital eğitim ekosistem modeli ödül getirdi
16 Temmuz 2023 - 11:52 - Güncelleme: 16 Temmuz 2023 - 11:52

Yaşar Üniversitesi, 2020 yılında tüm dünyayı etkisi alan pandemi ve İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle yaklaşık 2 yıl boyunca uzaktan eğitim verdi, 200'den fazla dersin anlatıldığı ve anlık olarak 10 binden fazla öğrencinin giriş yaptığı sistemle eğitim ve öğretime kesintisiz devam etti. Üniversitenin bu dijital eğitim ekosistem modeli ABD merkezli Apereo Vakfı İcra Kurulu tarafından, açık kaynak yazılımı kullanarak öğretme ve öğrenmedeki yeniliklere sağladığımız katkı ve teşvik doğrultusunda 2015 yılından bu yana Apereo Vakfı'na katkı sağlayan partner üye olan Yaşar Üniversitesi'nin çalışmalarını, topluluğun ödül programı olan "Apereo's Dolphin Awards" için 2023 yılına aday gösterdi. Yapılan oylama sonucunda Açık ve Uzaktan Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yasin Özarslan, "Dolphin Award for Teaching and Learning" kategorisinde ödüle layık bulundu. Uzaktan eğitimde açık kaynak çözümlerinin Oscar Ödülü olarak kabul edilen Apereo Vakfı'nın "Dolphin Award for Teaching and Learningö ödülü, ABD'nin Oregon eyaletinde 13-16 Temmuz tarihinde düzenlenecek Free and Open Source Yearly (FOSSY) Konferansı'nda verileceği bildirildi.

EĞİTİM MODELİNİ DÜNYAYA ANLATTI

Apereo Vakfı, Yaşar Üniversitesi'nin uzaktan eğitim için kullandığı dijital ekosistem modelini, 2022 yılında yayınladığı bültende paylaştı. Ardından Yaşar Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yasin Özarslan, 'Open Apereo 2022'ye davetli araştırmacı olarak katılarak, üniversitenin kullandığı uzaktan eğitim sistemindeki uygulamalar ve deneyimlerden oluşan bir sunum geçekleştirdi.

Apereo Vakfı'nın yenilikçi ve sürdürülebilir açık kaynak çözümleri geliştirme topluluğu faaliyetleri içerisinde aktif olarak yer alan uzaktan eğitim ve açık kaynak konusunda marka olmuş, Michigan Üniversitesi, Edinburgh Üniversitesi, New York Üniversitesi, Rutgers Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi gibi 20 fazla üniversite bulunuyor.

'GURUR VERİCİ'

Verilen ödülün önemine vurgu yapan Doç. Dr. Yasin Özarslan, "Eğitimde dijital dönüşümün ilk hedefi öğrenen ile öğretici ya da öğrenme kaynakları arasında yeni ve deneyimsel bir köprünün oluşturulması, zaman ve mekandan bağımsız öğrenmenin sağlanmasıdır, üniversite olarak, gelişmekte olan bilgi ve iletişim teknolojilerinden, öğrenenlerimize hitap eden en uygun çözümleri seçerek kampüs sınırlarını aşıp onlara ulaşmanın yolunu seçtik. Öğrenenler, öğreticiler ve deneyim sahibi bileşenleri etkileşimli ve iş birlikçi bir şekilde bir araya getirebilecek araçları kampüs içinde ve dışında erişilebilir kılmak adına dijital dönüşümümüzün önemli bir ayağı olan 'dijital öğrenme ekosistemimizi' geliştirdik. Bu sistemin ödüle layık bulunması hepimiz için gurur kaynağı oldu" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum