Miyase BÜLBÜL

    Miyase BÜLBÜL


    DİYET YAPIYORUM, YİNE DE KİLO ALIYORUM! NEDEN?

    31 Temmuz 2019 - 14:47

    Enzimlerin çalışmalarını neler baltalar...

    Enzimlerin çalışmasını zorlaştıran yüksek ısıda pişirilerek hazırlanmış gıdalar, rafine karbonhidrat ve proteinler, trans yağlardır.

    Yüksek ısıyla pişirilmiş bitkisel ve hayvansal proteinler, işlem görmüş tüm gıdalar yapı değişikliklerine uğrar. Yapı değişikliğine uğramış bu aminoasitleri parçalayarak serbest bırakacak olan enzimler onları tanıyamaz ve dolayısıyla vücut için gerekli protein alınamaz.

    Yapı değişikliğine uğramış bitkisel ve hayvansal gıdalar sindirim sisteminde bakteriler tarafından çürütülür. Çürümüş besin asit oluşumuna neden olur. Bu asitler toplardamarlarda emilir ve çok sayıda hastalık koşullarını oluşturur.

    Günlük beslenmenin en az % 60’lık bir kısmının çiğ taze meyve ve sebzelerden oluştuğu bir beslenme biçimi enzimler ve antioksidanlar açısından doğru bir beslenme biçimidir. Böyle beslenme besinlerin içinde bulunan doğal sindirim enzimlerinin hasar görmeden alınmasına olanak sağlar.

     

    Başka bir engel karışık beslenmedir...

    Öte yandan karbonhidrat ve proteinle dolu bir tabak yediğimizde ve olaya sindirim enzimleri açısından baktığımızda durum pek hiç iç açıcı değildir. Proteinler ile nişastalılar beraberce tüketildiğinde, midenin proteinleri sindirmek için salgıladığı pepsinojen ve hidroklorik asit, karbonhidratların sindirimi için ağızda salgılanan pityalin enziminin çalışmasını durdurur. Nişasta, karbonhidratlar ve proteinle dolu koca bir tabak yediğimizde vücutta sindirimi sırasında asit atık bırakan nişasta, mideye proteini sindirmek için ulaşmış olan pepsin enzimini bastırır ve proteinlerin iyi sindirilmesini engeller. İyi sindirilmemiş, sindirim enzimleri tarafından yeterince parçalanamamış besin parçaları ise ince bağırsağa geçtiğinde, bağırsak çeperlerine zarar verir ve hastalıklar için sebep yaratılır.

     

    Artan asit kilo almamızın hastalanmamızın ana sebebidir...

    Sindirimin mutluluğu ve sıkıntısında açıkladığımız gibi ağzınıza lokmayı aldığınız andan boşaltma sürecine kadar sindirim devam eder. Bu vücudu yoran yıpratan bir süreçtir.

    Bu süreç devam ederken farklı besin gruplarını bir arada tüketmek sindirim bozukluklarına, yeniden enzim üretmek için organların yorulmasına, yıpranmasına sebep olur. Hazımsızlık, mide yanması, ekşime, uyku bozukluklarına, enerji düşüklüğünü başlar.

    Besinler sindirim için beklerken fermante olur, vücudun temizleyeceği asit oranı artar. Fazla asit temizliği vücudu ayrıca yoran yıpratan bir süreçtir. Fazla asit yükü hastalıkları arttırırken (kanser, şeker, kalp damar hastalıkları dahil) insilün tarafından yağ asitlerine dönüştürülerek hücrelerde depolandığı için kilo alımı hızlanır.

     

    Artık besinlerin kalori değerlerini unutup vücutta sindirim sırasında neye dönüştüklerine bakarak beslenin.

    Kalori saymak çok uzun yıllardır out oldu.

     

    Diyet yapıyorum yinede kilo alıyorum diyorsanız...

    Beslenme biçiminizi değiştirmedikçe diyette yapsanız, diyet sırasında yağ hücreleri parçalanarak içlerinde bulunan asit serbest kalıp vücuda yayılacağı için vücut kendini korumak için onları tekrar yağ olarak depolayacak siz sürekli diyette, mutsuz ve kilolu olmaya devam edeceksiniz..

    Besin kombinasyonlarına ve asit alkali dengesine dikkat ettiğinizde besinler vücudunuzda kiloya dönecek extra asit-yağ bırakmadan rahatça sindirmiş olacaksınız.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum