• Reklam

Doğal taş sektörü, Afyon ve Muğla'da iş sağlığı için buluşuyor

EGE Maden İhracatçıları Birliği, doğal taş madenciliği sektöründe iş kazalarını önlemek için 'İş Sağlığı ve Güvenliği Odaklı Faaliyetlerin Geliştirilmesi' isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında eğitim programları serisi başlatıyor. Proje kapsamında ilk eğitim Afyonkarahisar'da verilecek.

Doğal taş sektörü, Afyon ve Muğla'da iş sağlığı için buluşuyor
17 Mart 2022 - 16:41 - Güncelleme: 17 Mart 2022 - 16:41

Doğal taş firmalarının işveren, İSG uzmanları ve çalışanlarına verilecek, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi'nin ilki 18-19 Mart tarihleri arasında Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek. Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin ikinci durağı ise 21-22 Mart tarihleri arasında Muğla olacak. EMİB, Afyon ve Muğla'yla birlikte İzmir, Balıkesir, Bilecik, Denizli, Burdur ve Antalya olmak üzere 8 ilde eğitim planlıyor. İş ve işçi sağlığına, iş ve işçi güvenliğine azami özen gösterilmesi gereken bir iş kolu olduklarını söyleyen Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, projede Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü'yle ortak hareket ettiklerini belirtti. Kaya, "Eğitimlere başlamadan önce 15 firma temsilcisiyle, AB ülkelerinin mermer sektöründeki İSG uygulamalarını yerinde görmek için İtalya Carrara'da açık ve kapalı mermer işletmelerine 4 gün boyunca teknik gezi düzenledik. İtalya Carrara ocaklarında incelemeler yaptığımız ve İtalya iş güvenliği ve işçi sağlığı enstitüsünden mevzuatları hususunda bilgi aldığımız gibi, iş sağlığı ve güvenliği konularında çok önemli bilgilere ulaştık. Proje kapsamında halen faaliyet gösteren 2 bölgedeki farklı özelliklerde ocak işletmelerinde proje teknik çalışmalarını genele bilgi vermek için sürdürüyoruz. Doğal taş sektöründe iş sağlığı ve iş güvenliği konularında farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz" dedi.

'SAĞLIK VE GÜVENLİK KÜLTÜRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİNİ AMAÇLIYORUZ'

Türkiye'de doğal taş madenciliği sektöründe iş sağlığı ve güvenliğinin Avrupa Birliği ülkeleri düzeyine yükseltilmesini amaçladıklarının altını çizen Kaya, "Doğal taş madenciliği sektöründe koruyucu sağlık ve güvenlik kültürünün geliştirilmesini amaçlıyoruz. Aynı zamanda sektörümüzde üniversite-sanayi iş birliğinin artırılması da bir diğer ana hedefimiz. Sektörümüzde insan kaynağı ve sürdürülebilirlik aynı madalyonun iki yüzü gibi. Kapsayıcı ve sürdürülebilir ekonomi için her iki faktör de oldukça önemli. Biz projemizle Türkiye'de doğal taş madenciliği sektöründe iş kazalarının ve yaralanmaların azalması, sektörün itibarının artırılması ve yeni yaklaşımların geliştirilmesini istiyoruz" diye konuştu. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum