Emmy Ödülleri'ne Netflix damga vurdu

    "Yaratıcı Sanatlar" kategorisinde verilen Emmy Ödülleri'nde yayın servislerinin ödüllere layık görüleceği tahmin ediliyordu ve beklenen oldu. Netflix, törenden eli boş dönmeyerek 23 ödüle layık görüldü

    Emmy Ödülleri'ne Netflix damga vurdu
    16 Eylül 2019 - 13:31 - Güncelleme: 16 Eylül 2019 - 13:35

    Bu yıl ilki düzenlenen Yaratıcı Sanatlar (Creative Arts) Emmy Ödülleri farklı yapımların farklı ödüller almasıyla misyonunu tamamladı. İkinci ve son ödül töreni ise 15 Eylül’de gerçekleştirildi. Bu ödüllerin ne olduğunu merak ediyorsanız hemen kısaca ne olduğundan bahsedelim. Creative Emmy Ödülleri Amerikan televizyon programcılığında ki teknik ve diğer başarıların tanınıp bilinirliğinin artırılması için düzenlenen Emmy Ödülleri olarak adlandırılıyor.

    Tahmin edildiği gibi bu yıla damga vuran yapımlar ve bu dizilerin prodüksiyon şirketleri ödüllerin büyük bir çoğunluğunu kaptı. HBO ve Netflix arasında yaşanan rekabet ise bu ödül törenine de yansıdı. HBO’nun son sezonuyla rekor üstüne rekor kıran yapımı Game of Thrones ve bu yıl adından çokça söz ettiren mini dizisi Chernobyl ödüllerin büyük bir kısmını topladı.

    Yine de Netflix’in en çok izlenen çevrim içi platformlar arasında olduğunu söylesek yanlış olmaz. Netflix’in Love, Death & Robots kısa animasyon antolojisi ise beğenilen yapımlar arasında yer aldı. Yine bir Netflix dizisi olan Russian Doll da ödül alan yapımlar arasında yer buldu.

    Netflix 23 ödül ile evine dönerken HBO 25 ödül aldı

    Ödüller normal ödül gecelerinin aksine iki farklı güne ayrılmış durumda. Creative Emmy ödülleri gecesine Netflix damga vururken, diğer geceye HBO damga vurdu. Netflix 23 ödülü toplarken, HBO 25 ödül ile bu yarışı kazanmış gibi duruyor. Elbette beklenmeyen bazı isimler de gördük.

    Bunlar arasında Apple, NASA ve Nike da bulunuyor. National Geographic belgesel alanında ödül alırken, Apple’ın Carpool Karaoke’si farklı konsepti ile ödül aldı. Google’ın AR kısa filmi Age of Sail, renk ve tasarım alanlarında üç farklı ödülü evine götürdü.

    Birçok yapımın adı geçse de bazılarının Türkiye’de açık olmadığını ve kullanılmadığını söyleyelim ama yine de Hulu’nun dizisi The Handmaid’s Tale de bu gecede ödül alan yapımlar arasında yer alıyor. Amazon‘un şovları ve yaratıcı yapımları ise gecede adından söz ettirdi.


     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum