ESHOT 80. yaşı, Başkan Soyer'in katıldığı pasta kesimiyle kutlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 80'inci yaşını kutluyor. ESHOT'un kent için bir gurur olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "ESHOT'u geleceğe taşıyacak sayısız adım attık ve bu 80 yıllık çınarı büyütmek, iyi hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü bu yıl 80'inci yaşını kutluyor. Kendi atölyelerinde otobüs imal eden, ülkede ilk elektrikli otobüs filosunu kuran, ilk elektronik ücret toplama sistemine geçen, görme engelliler için Duraktayım uygulaması gibi birçok yeniliği hayata geçiren ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 80'inci yılı Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda kutlandı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey ile eşi Sabiha Bey, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, ESHOT Genel Müdürlüğü bürokratları, İzmir Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları ve bürokratları, ESHOT kadın şoförleri ve çalışanları katıldı. Başkan Tunç Soyer, kutlamalar kapsamında İzmir Kent Konseyi'ne iki adet otobüs hediye etti. Sonrasında ESHOT'la 80 Yıllık Yolculuk Ulusal Fotoğraf Yarışması Sergisi'ni gezen Soyer, ESHOT'un tarihi boyunca kullandığı bazı otobüslerin maketlerini içeren sergiyi inceledi.
SOYER: ÇOK GÜZEL BİR DESTAN YAZIYORLAR
Toplumsal cinsiyet eşitliği hedefi doğrultusunda 148 kadın şoförü istihdam ettiklerini ve bu sayıyı artıracaklarını belirten Başkan Soyer, "Kadın şoförlerimizin her birine minnettarım. Duraktayım projesi yine aynı şekilde çok gurur duyduğum proje. O yazılım programının ESHOT tarafından yapılmış olması, Türkiye ve dünyaya örnek bir projeyi ortaya çıkarmış durumda. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir destan yazıyorlar. Ülkenin bu kaotik ortamında, toz duman arasında hepimize umut veren güzel iş çıkartıyorlar ortaya" diye konuştu.
'ESHOT FİLOSU VE HİZMETLERİ DOĞA İLE UYUMLU'
Göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmaları da anlatan Başkan Soyer, "Özellikle son fahiş akaryakıt zammıyla birlikte son 2 yılda gelen zamlar ve enflasyon nedeniyle giderleri sürekli olarak artan ESHOT, ülkenin içinden geçtiği bu ekonomik darboğaza rağmen yatırımlarını sürdürüyor. Bu süreçte ilk olarak filomuzu gençleştirdik. Toplam 457 adet otobüs alarak filomuzda Avrupa standartlarında bir araç yaş ortalamasına ulaştık. 20 adet olan elektrikli otobüs sayımızı 100 yeni elektrikli otobüs alımı ile 120'ye çıkarma yolunda hazırlıklarımız sürüyor. Buca Gediz Garajı'ndan sonra Karşıyaka Ataşehir ve Buca Adatepe'deki garajlarımızda da Güneş Enerji Santrali kurulumlarını gerçekleştireceğiz. Böylece zamanın ruhuna uygun şekilde, ESHOT filosu ve hizmetleri her geçen gün daha fazla doğayla uyumlu hale geliyor. Yenilenebilir enerji alanında yaptığımız yatırımları sürdüreceğiz. Yine kaynakları itibarıyla ESHOT'un hizmet veremediği çevre ilçelerdeki taşımacılığın standartlarını geliştirmek için İZTAŞIT projesini başlattık. Kooperatifleşme modeliyle minibüs esnafının daha çok kazandığı, daha nitelikli, konforlu araçlarla, ESHOT hizmet standartlarına ulaşılan örnek bir proje olan İZTAŞIT'ı önce Seferihisar, ardından Kiraz, Menemen, Yeni Foça ve Ödemiş Kaymakçı'da hayata geçirdik. Kısacası son 4 yılda, ESHOT'u geleceğe taşıyacak sayısız adım attık ve bu 80 yıllık çınarı, bu hikayeyi büyütmek için, iyi hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz" dedi.
ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, "Yüzlerce otobüsü, binlerce çalışanı ve devasa atölyeleri ile böylesine büyük bir kurumda değişim ve devinim elbette hiç bitmiyor. 'Hep daha iyi hizmet' ilkesi ışığında filomuzu ve hizmetin niteliğini sürekli geliştirmek, bizim en büyük sorumluluğumuz. ESHOT'umuz son derece dinamik yapısıyla, değişim ve gelişim vizyonuyla adeta kusursuz bir makine gibi tıkır tıkır işliyor, kesintisiz hizmet üretiyor. Öncü ve örnek olmak, ilklere imza atmak, ESHOT'un adeta genlerine işlemiş, kültürü olmuş… Kendi atölyelerinde otobüs imal etmek, Türkiye'nin ilk elektrikli otobüs filosunu hizmete almak, Türkiye'de ilk kez elektronik ücret toplama sistemine geçmek, atölye çatılarına güneş enerjisi santrali kurmak gibi vizyon isteyen icraatlar, tam da bu kültürün birer tezahürüdür. Geçen 80 yılda atölye personelinden şoföre, temizlik ve güvenlik ekiplerinden genel müdüre binlerce çalışan gelip geçmiş bu güzide kurumdan… İnsanlar değişmiş ama değişmeyen tek şey, bu yenilikçi ve öncü kültür olmuş" dedi.
Törende ESHOT'la 80 Yıllık Yolculuk Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın kazananları da belli oldu. Hakan Kuyumcu ESHOT Özel Ödülü, Merve Uçar Jüri Özel Ödülü, Hüseyin Opruklu Mansiyon, Hakan Kuyumcu Mansiyon, Hasan Uçar Mansiyon ödülü aldı. Serkan Çolak üçüncü, Yusuf Dündar ikinci ve Serdar Aydın Varyant fotoğrafıyla birinci oldu. Birincilik ödülünü Başkan Soyer verdi. Törende ayrıca ESHOT bünyesinde çalışanların oluşturduğu koro da söylediği şarkılarla keyifli bir gece yaşattı.
YORUMLAR