Fırat Fidanlığı, Buca'nın ikinci Hasanağa Bahçesi olacak
İZMİR'in nüfus yoğunluğu en yüksek ilçelerinden bir olan Buca'ya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yeşil alan daha kazandırılıyor. Belediye mülkiyetindeki Fırat Fidanlığı arazisini parka dönüştürerek halkın kullanımına sunacağı bildirildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca'daki Fırat Fidanlığı'nın halka açık bir park haline getirilmesi için çalışmalara başladı. Fidanlıkta bulunan mevcut beton zemin ve çelik konstrüksiyon yapılar kaldırılarak yerine halkın kullanımına açık, birçok farklı kullanım alanı barındıracak bir yaşayan park yapılması planlanıyor.
GÖLET VE SERALAR OLACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile belediye şirketlerinden İzDoğa tarafından hayata geçirilecek parkın yapımına haziran ayında başlanması planlanıyor. 30 bin metrekarelik alanda biyolojik gölet, laboratuvar eğitim alanları, seralar olacak. Bucalıların yanı sıra İzmirlilerin de gözde ziyaret merkezlerinden biri olması planlanan yaşayan parkta halkın yürüyüş yapabileceği, keyifle dinlenebileceği yeşil alanlar ve çay bahçesi yer alacak.
ÇALIŞMALARA BAŞLIYORUZ
'Daha yeşil bir İzmir' vizyonu doğrultusunda Buca'da Portakal Vadisi'nin yapımını sürdürdüklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Göreve başladığımızda 'halkımızın kent içinde doğayla iç içe nefes alacağı yeşil alanlar yaratmak istiyoruz' demiştik. Bu sözümüzü tutuyoruz. Buca'da Gediz Mahallesi'nde bulunan fidanlığımızı da yaşayan parka dönüştürerek hem Bucalıların hem İzmirlilerin kullanımına açacağız" dedi.
Buca ilçe merkezine yeni bir yeşil alan kazandırmak için bir süredir halkın da görüşlerini alarak üzerinde çalıştıkları bu projeye haziran ayında başlayacaklarını müjdeleyen Başkan Soyer, "Buca Fırat Fidanlığı, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığımızın fidanlık olarak kullandığı yeşil alandı. Buca'nın merkezinde Hasanağa Bahçesi'nin yanı sıra büyük bir alanı daha yaşayan parka dönüştürüp kente kazandırıyoruz. Vatandaşlarımız burada gelsinler dinlensinler, keyifli vakit geçirsinler istiyoruz" diye konuştu.
Bu yaklaşımlarının kentin diğer önemli arazileri içinde emsal olmasını beklediklerini vurgulayan Başkan Soyer, yıkımı başlayan Buca Cezaevi arazisinin de yeşil alan olarak kente kazandırılması çağrısını yineleyerek şunları kaydetti:
"Bucamızın daha çok yeşile ihtiyacı var. Gelin hep birlikte Buca'yı betona teslim etmemek, Buca'ya nefes olmak için güç birliği yapalım. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak gereken desteği vermeye hazırız."
PORTAKAL VADİSİ'NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Buca Tınaztepe Mahallesi'nde 26,6 milyon liralık yatırımla yapımını sürdürdükleri Portakal Vadisi ile 200 bin metrekarelik alan spor, sağlık, kültür aktiviteleri ile İzmirlilerin kent içinde nefes alacağı ekolojik kent parkına dönüştürdüklerini söyleyen Başkan Soyer, "Portakal Vadisi'ndeki çalışmalarımız yüzde 70 seviyesine geldi. Burası da tamamlandığında Buca'da son yıllarda dünyanın her yerinde benzeri görülmemiş şekilde yaşanan ekolojik yıkıma karşı doğayla uyumlu bir yaşamın en güzel örneklerinden birini daha kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.
GEDİZLİLER REKREASYON ALANINA KAVUŞACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin özellikle de merkezden uzak mahallelerindeki ihtiyaçları belirlemek ve bunlara yerinde, hızlı çözüm üretebilmek için oluşturduğu Acil Çözüm Ekibi, parkın yapılacağı Gediz Mahallesi'nde saha araştırması yaptı. Araştırma sonucunda Gediz semti sakinleri de Fırat Fidanlığı'nın park olmasını istediklerini belirtti. Fırat Fidanlığı yerine yapılacak yaşayan park için semt sakinlerinin fikri alındı, bu sayede parktan yararlanacak kişilerin istek ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bir tasarım ortaya çıkarıldı.
YORUMLAR