Gerçek dışı paylaşıma işlem başlatıldı 

    Urla Devlet Hastanesi'nde koronavirüs olduğu iddiasıyla çektiği videoyu, sosyal medyada paylaşım yapan kişi hakkında işlem başlatıldı. 

    Gerçek dışı paylaşıma işlem başlatıldı 
    28 Mart 2020 - 15:39 - Güncelleme: 28 Mart 2020 - 17:45

    Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan Vekili Önder Can'ın talimatı üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Paylaşalım yapan kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. 

    Görüntüyü çeken Berrin G, savcılık tarafından nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklanma istemiyle gönderildi. Hakimlik,şüpheliyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

    Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Önder Can tarafından şu açıklama yapıldı;

    "Triyaj için kuruldu "

    Son günlerde kimi sosyal medya kullanıcıları tarafından gerçek dışı paylaşımlar yapılmaktadır. Söz konusu paylaşımlar, Urla Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından Urla Belediyesinden talep edilen konteynerlerin Belediyemizce kurulumu esnasında çekilen görüntülerdir. Konteynerler koronavirüs (COVID-19)  şüphelerinin tedbir amaçlı hastane polikliniklerine girmeden teşhis edilmesi için triyaj alanı olarak kullanılmak üzere kurulmuştur.

    "Gerçek dışı görüntü" 

    Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili olarak ilçemizde de salgının görüldüğüne dair gerçek dışı görüntü dosyalarını sosyal medya hesapları üzerinden paylaşan vatandaşlarımızı endişeye düşüren korku ve paniğe sevk eden şahıslar hakkında Urla Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar başlatılmış olup, en kısa süre içerisinde adli mercilere sevki sağlanacaktır. İlçemizin bu süreci en iyi şekilde atlatması için vatandaşlarımız ile birlikte gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğiz.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum