• Reklam
Miyase BÜLBÜL

Miyase BÜLBÜL


GİZLİ GENÇLİK İKSİRİ GLUTATYON

17 Eylül 2019 - 11:41

Vücudumuzun temizlik işleri müdürü, en güçlü master antioksidandır. Hücrelerin yenilenmesini destekler. Çeşitli sebeplerden ölen ya da deforme olan hücrelerin birikmesini önler.

Demir emiliminin vücutta doğru dağılmasına yardımcıdır. Hücrelerin asit oranlarının dengesini korur. Doğadaki bütün canlıların olmazsa olmazı olan glutatyon hücrelerin DNA sentezini ve gelişimini destekler.

 

SERBEST RADİKALLERİN KORKULU RÜYASI

 

Düzensiz yapıdaki moleküller olan ve elektron açlığı çeken serbest radikaller sağlığın en büyük düşmanıdır. Düzenli moleküller kendilerinden elektron çalma derdinde olan eksik elektronlu serbest radikallerle vücudun her noktasında savaşa girerler. Bu savaşta en büyük destekçileri antioksidanlardır.

Antioksidanlar kendilerinde fazla bulunan bir elektronu serbest radikallere vererek düzenli moleküle döndürür yani iyileştirirler. Bu işlemde en önemli yardımcıları glutatyondur. Glutatyon elektron ihtiyacı olan serbest radikallere gereken elektronu hemen verir. Onları tek tek avlar.

Dolayısıyla glutatyon azaldıkça serbest radikaller çoğalır dolayısıyla hastalıklar artar.

 

GLUTATYONA SAHİP ÇIK

 

Neden mi?

Glutatyon bize ek enerji yükler.

Sigara dumanındaki toksik maddelerin, oluşan serbest radikallerin düşmanıdır. Özellikle pasif içiçiler duman altı kalanlar için hasardan koruyan kaynaktır.

Kas performansını gücünü ve verimini arttırır. Dinamizm kazandırır.

Allerji problemlerini önler.

Bedende biriken ağır metalleri ve kmyasalları temizler. Kanserojen arsenik, bakırdan arınmak, meyve ve sebzelerdeki kimyasal kirden kurtulmak et ve süt ürünlerinde bulunan hormon ve antibiyotiği yok etmek yine onun işidir.

Kanserin önlenmesine yardım eder. Kanserli hücre oluşumunu engeller. Kemoterapi sırasında kemoterapinin zararlı etkisini azaltır ve tedaviyi destekler.

Alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanmasının tedavisini kolaylaştırır. Yağlanmayı geriletir ve karaciğer hasarını engeller.

Sedef hastalığının etkisini azaltır.

Kontrolsüz diyebetin etkisini yavaşlatır.

 

GLUTATYON İÇEREN BESİNLER

 

Glutatyon üretimi sağlayan besinler:

Lahana, Bnüksel lahanası, roka, brokoli, kara lahana, hardal otu, şalgam, sarımsak, soğan, maydanoz, tarçın, kimyon, karnabahar, pancar, ıspanak, kakule, zerdeçal, taze meyve ve sebzelerde bedeni üretime teşvik ederler.
 

Glutatyon içeren besinler:

Kuşkonmaz, bamya, kabak, greyfurt, havuç, domates, avokado, kavun, ıspanak, elma, lahana

 

BEDENİN GLUTATYON ÜRETİMİ..

 

Yetişkin sağlıklı bir kişide 10 gram glutatyon bulunur. Günlük olarak gıdalardan kazanılan 150 mg kadardır. Asıl önemli kısmı beden kendi üretir.

Glutatyonun ham maddesi ve üretimini teşvik etmek için günlük beslenmede çinko, selenyum, E ve C vitamini, alfa lipoik asit, sistein zengini besinlerle beslenmek gerekir. 

 

İYİ YAŞLANMAK İÇİN....

 

Iyi yaşlanmayı kim istemez. 90 yaşında hala enerji dolu olmak, kendi yaşamını yönetmek hayal değil.

İyi yaşlanmak için glutatyon vazgeçilmez bir hazinedir. Yaş ilerledikçe glutatyon içeren besinlerle ağırlıklı beslenmek, bedenin glutatyon retimine yardımcı olacak besinleri tüketmek mühimdir. 

Yaş aldıkça tıpkı kolajen gibi vücudun glutatyon üretimi azalır. Glutatyon kaybı alkol, sigara, menopoz, kötü uyku, az hareket ve sağlıksız asidik beslenme ile hızlanır. Glutatyon azalınca yaşlanma daha çabuk olur. Bu nedenle herkesin ana görevi glutatyonla dost olmak onu yaşatmak olmalıdır.

 

GLUTATYON TEDAVİSİ..

 

Tedavi için mutlaka uzman hekimle görüşün ve onay alın.

 Bilenen gerçek ağız yoluyla alınanların çok işe yaramadığı yönündedir. Damar yoluyla kullanım öneriliyor ancak buda oldukça pahalı bir yöntem.

YORUMLAR

  • 0 Yorum