Google, arama sonuçlarında bireysel podcast bölümlerine erişimi kolaylaştıracak

    Google, podcast'lerin daha kolay bulunmasını sağlama konusunda şirket bireysel podcast bölümlerini arama sonuçlarında birisi bir konu hakkında şov ya da belirli bir kişiyle röportaj yapacaksa, Google sorgularına uyan potansiyel podcast bölümlerini listele

    Google, arama sonuçlarında bireysel podcast bölümlerine erişimi kolaylaştıracak
    08 Ağustos 2019 - 16:47 - Güncelleme: 08 Ağustos 2019 - 16:56

    Google, podcast'lerin daha kolay bulunmasını sağlama konusunda bir sonraki adımı atıyor. Şirket şimdi bireysel podcast bölümlerini arama sonuçlarında gösterecek, böylece birisi niş bir konu hakkında bir şov ya da belirli bir kişiyle röportaj yapacaksa, Google onlara sorgularına uyan potansiyel podcast bölümlerini gösterecek. Şirket, yakında insanlardan Google Asistan'dan belirli konular hakkında podcast'leri çalmalarını isteyecek ve oynayacak bölümleri bulacak.

    Şimdilik, insanlar “podcast” kelimesini kullanarak arama yapmak zorunda, bu nedenle altın alıcılar hakkında konuşacak bir gösteri bulmak istiyorsanız, “altın alıcılar hakkında podcast'leri” veya “golden retriever podcast'lerini aramak zorunda kalacaksınız. Dinlemek için Google Podcast’lerin web uygulamasında açılır. Aynı komut yapısı Google Asistan için de geçerlidir, bu nedenle kullanıcıların “Hey Google, altın alıcılar hakkında bir podcast oynatın” demesi gerekir.

    Sonunda, Google, belirli platformlara özgü podcast'ler için önemli olan üçüncü taraf oynatmayı destekleyeceğini söylüyor. (Yayıncılar, üçüncü bir tarafsa şovun nerede çalınmasını istediklerini tanımlamaları gerekecektir.) Sonunda “podcast” arama terimi gereksinimini de bırakacaktır. Asistan işlevinin ne zaman ortaya çıkacağını söylemedi.

    Arama indekslemesini kaldırmak için, Google otomatik olarak bulduğu tüm podcast bölümlerini kopyalamaktadır. ( Android Polisi , bu yılın başlarında gerçekleştiğini belirtti .) RSS beslemesi ile yayın yapan yayıncılar, web sitelerinin bugün Google aramalarında nasıl doldurulduğuna benzer şekilde, gösterilerinin otomatik olarak dizine eklenmesini sağlayacak. Şirket zaten 2 milyondan fazla gösteriyi dizine ekledi. Google Podcast ürün müdürü Zack Reneau-Wedeen, Verge’e Google’ın ilk önce neyin gösterileceğini belirlerken, bir gösteriyi kaç kişinin dinlediğini veya gösterinin çok fazla yayın yapan bir yayıncıdan gelip gelmediğini belirlerken bazı sinyalleri dikkate alacağını söyler . 


    “Çok daha fazla yüksek kaliteli, orada kullanılan daha çeşitlidir podcast var,” Reneau-Wedeen söyler Verge . “Sorunu, 90'lı yılların ortalarında internette dolaşmanın nasıl bir şey olduğunu, ziyaret etmek isteyebileceğiniz tüm web sitelerini bildiğiniz, İnternetteki 2000'lerde yaşadığımız soruna doğru ilerlediğini gördük. “Yararlı olabilecek ya da sizin için eğlenceli olabilecek tüm içeriği keşfetmenize ve bulmanıza yardımcı olacak bir arama motoruna ihtiyacınız var.”

    Bu yeni işlevsellik temelde insanların yeni şovlar bulma biçimini değiştirebilir çünkü podcast'ler keşif araçlarından yoksundur. Şu anda, insanlar genellikle arkadaşlar veya diğer gösteriler aracılığıyla podcast buluyorlar, ancak belirli konular hakkında gösteriler bulmakta zorlanıyorlar çünkü konuya göre arama yapmanın kolay bir yolu yok. Google aramada bölümleri de dahil olmak üzere açıkça değiştirir.


    Bununla birlikte, değişebilecekleri de podcasters'ın şovlarını aranabilir varlıklar olarak göstermelerine nasıl tepki verdikleridir. Arama Motoru Optimizasyonu veya SEO, web sayfalarını başlıklandırma veya URL'leri sıkça kullanılan terimlerle daha Google dostu hale getirmek için değiştirme uygulamasıdır. Podcast'lere gidebilen web siteleri için iyi bilinen bir uygulamadır. Podcast'ler bölüm başlıklarını değiştirmeye başlayabilir, bölüm açıklamalarını farklı şekilde yazabilir veya göze çarpmayan flaş kapak sanatına güvenebilir.


    Bu dışa dönük olarak kötü bir şey olmayabilir, ancak eğer podcast yaratıcıları nihayetinde yeni Google arama özelliğinden önce bir şovun kimliğini daha açık bir şekilde ifade ettikleri yerler olduklarını açıklayan başlıklara ve açıklamalara formüle dayalı yaklaşımlara güveniyorlarsa, olumsuz yan etkileri olabilir.

    Reneau-Wedeen, ekibin arama terimlerinin nasıl kötüye kullanılabileceğini düşündüğünü ve insanların algoritmayı ne zaman oynatacaklarını tespit etmek için Google'ın web spam ekibine güveneceğini söyledi. “Podcast'ler daha yaygın hale geldikçe, daha fazla insanın denediği gibi, sistemi oynamaya benzer çabalar olacak ve bu da başa çıkmamız gereken bir şey” dedi. Ayrıca, podcast ekibinin yanlış bilgilendirme podcast aramaları için bir sorun haline gelirse gerçek, otoriter podcast bölümlerini ortaya çıkarmak için Google arama ekibine güveneceğini de belirtti.

    Bu yüzden evet, podcast bölümleri aramada podcasters için çok büyük olabilir ve onlara dinleyicilere eşi görülmemiş bir pozlama sunsa da, yaratıcılığını gösterme riskleri de olabilir. Muhtemelen, o kadar popüler veya endeksli olmayan podcast'ler de hiç bulunma şansını düşürecek.

     

    (theverge)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum