Greenpeace görmezden gelmedi: İzmir'deki plastik atıklarla ilgili suç duyurusu

    İklim krizi ve çevre konusunda çalışan aktivist grup Greenpeace, İzmir'de açık alanda yığılı tonlarca plastik atıkla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu sosyal medyadan duyurdu.

    Greenpeace görmezden gelmedi: İzmir'deki plastik atıklarla ilgili suç duyurusu
    05 Eylül 2019 - 16:29 - Güncelleme: 05 Eylül 2019 - 16:33

    Greenpeace, İzmir, Kemalpaşa’da’ boş bir alana atılmış olan ithal plastik atıkların “çevre koşullarına uygun olmayan şekilde depolandığı” gerekçesiyle sorumlular hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

    Greenpeace Akdeniz, tonlarca plastik atığın bulunduğu alanın kime ait olduğu, atıkların nereden, ne zaman oraya getirildiği ve neden denetim yapılmadığına dair soruların açıklığa kavuşması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığını göreve çağırdı.

    T24'ün haberine göre, Greenpeace Akdeniz Projeler Sorumlusu Deniz Bayram konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Türk Ceza Kanunu’na göre, atıkları izinsiz olarak ülkeye sokan kişiler bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığını Türkiye’de ithal plastik çöplerin neden olduğu çevre suçlarının yaygınlaşmaması için atık ithalatını yasaklamaya, bu konuda hukuka uygun politikalar üretmeye çağırıyoruz" dedi.

    (sputniknews) 

    ekran-goruntusu-91.png

    YORUMLAR

    • 0 Yorum