• Reklam

Hastalığı yüzünden tek bacağı 45 kilo!

23 yaşındaki genç kadın, başarılı bir model olarak çalışarak kendisini "deforme olmuş" olarak nitelendiren trollere en güzel cevabı vermeye çalışıyor. Başarılı model, lenfödem denen hastalıkla mücadele ediyor.

Hastalığı yüzünden tek bacağı 45 kilo!
23 Mayıs 2021 - 19:43
Mahogany Geter'ın bir bacağı, lenfödem denen hastalık nedeniyle 45 kilogram ağırlığında. Doğduğundan beri lenfödemle mücadele eden 23 yaşındaki Mahogany Geter, görünüşüyle ​​ilgili "cahil" yorumlara maruz kalıyor.
 

Hastalık genç modelin vücudunun yumuşak dokusunda fazla sıvının toplanmasına ve sol tarafında şişmeye neden olmuş. Ama bunun onu üzmesine izin vermek yerine, mesleğini başarıyla icra etmeye odaklanmış.

HASTALIĞINI DÜNYAYLA PAYLAŞTI

HASTALIĞINI DÜNYAYLA PAYLAŞTI 

Mahogany, Instagram'da fotoğraf çekimlerini paylaşarak durumunu gizlemek yerine tüm dünyayla paylaşmayı tercih ediyor. ABD'li genç model, aynı zamanda YouTube'da ve diğer sosyal platformlarda durumu hakkında farkındalık yaratıyor.

Doğduktan kısa bir süre sonra hastalığı teşhis edilen Mahogany, halihazırda tedavisi olmadığı için durumunun neden olduğu ağrıları hafifletmeye çalışıyor.

TEK BACAĞI 45 KİLO 

133 kilogram ağırlığındaki modelin tek bacağı 45 kilo geliyor. Şişliği en aza indirmek için düzenli fizyoterapi ve lenfatik drenaj masajları yaptırıyor.

Vücudunu temizlemek için çok su içiyor ve tuzlu yiyeceklerden ve alkolden uzak durması gerekiyor. Ancak Mahogany ne yazık ki şişliğin neden olduğu ağrılı bir cilt enfeksiyonu olan deri altı yangısından muzdarip.

Düzenli olarak antibiyotik detavisi olması gereken modelin zaman zaman hastaneye kaldırılması bile gerekiyor. İngiliz Mirror gazetesinin haberine göre Mahogany, deri altı yangısı nedeniyle zor zamanlar geçiriyor.

KONTROL ETMEZSE HASTANELİK OLUYOR 

"Sadece hayatımı daha özgürce yaşamak istiyorum ve bazen yapamayacakmışım gibi geliyor." diyen model, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Durumumu kontrol etmezsem ciddi rahatsızlıklar yaşıyorum."

Kendini kötü hissettiğinde neler yaptığını anlatan Geter, "Sosyal medyaya ara veriyorum, müzik dinliyorum, meditasyon yapıyorum ve kesinlikle annemle konuşuyorum çünkü terapistim gibi." dedi.

Mahogany, zorlu yolculuğuna rağmen pes etmedi ve her adımında onu destekleyen annesi Timika ile moda endüstrisinde adından söz ettirmeye kararlı.

"KENDİMİ UCUBE GİBİ HİSSETTİM" 

Üç kız kardeşin en büyüğü olan Mahogany, “Annem teşhis konulduğunda çok endişeliydi ama her şeyi birlikte atlattık." dedi ve ekledi:

"Çocukken hiç güzel hissetmedim, Tanrı'nın beni lanetlediğini düşünürdüm. Kendimi çirkin hissettim, bir ucube gibi ve sürekli ağladım."

"Sonra duygusal olarak güçlü olduğum için bu durumun bana verildiğine karar verdim. O zamandan beri kendimi kabul etmeyi ve kutlamayı öğreniyorum."

BACAĞINI JAMBONA BENZETTİLER 

"Diğer insanlara farklılıklarını kutlamaları için ilham vermek istiyorum. Artık içte ve dışta güzel olduğuma inanıyorum. Vücudumun yapabildikleriyle gurur duyuyorum."

Zalim internet trolleri, Mahogany ile alay etmeye çalıştılar ve ona “bacağını keserse daha iyi görünebileceğini” söylediler ama o, onları görmezden gelmeyi öğrendi.

"Cahil yorumlardan nasibimi aldım, bir kişi bacağımın jambon gibi göründüğünü söyledi ve okuldaki bir kız bana deforme olmuş bir ka...k dedi."

"Bu acımasız insanları görmezden gelmeye alışmak zaman aldı. Ama başka seçeneğim yok. İlham kaynağım olan annemin desteğiyle ne kadar güzel olduğumu anladım. Sadece görünüş değil, bir insna olarak."

YORUMLAR

  • 0 Yorum