Huawei, yeni yatırım şehri Rusya'da araştırmalarına devam edecek

    Huawei küresel pazarda daha fazla rekabet edebilmek ve Amerika Birleşik Devletleri’nin teknolojisinden yararlanmak yerine, kendi teknolojilerini geliştirmeye devam ediyor. Huawei Rusya içindeki iki araştırma merkezinde çalışmalarını yürütecek

    Huawei, yeni yatırım şehri Rusya'da araştırmalarına devam edecek
    20 Ağustos 2019 - 13:23 - Güncelleme: 20 Ağustos 2019 - 13:25

    Çinli teknoloji devinin Rusya’da iki araştırma merkezi bulunuyor. Son çıkan haberlere göre şirket bu merkezler için harekete geçti. Ar-Ge merkezlerine önümüzdeki 6 yıl içinde daha fazla personel alacak. Hem Moskova’da hem de St. Petersburg’da yer alan merkezlerde 500 kişi çalışıyor. Ancak bu rakamın 2019 yılının sonuna kadar 500 yeni araştırmacıyla 1.000’e çıkarılması bekleniyor. 2025 yılında ise 1.000 yeni çalışan daha işe alınacak.

    Bu yeni işe alımların, Rus bilim topluluklarından, üniversitelerden ve araştırma merkezlerinden destek almasa bekleniyor. Başta da dediğimiz gibi bu hamle şirketin, küresel pazarlarda rekabet edebilirliğini artıracak. Aynı zamanda ABD’den teknoloji beklemek zorunda kalmayacak.

    Bu yılın H1 Business sonuçlarına göre Huawei, yapay zeka, robotik, 5G ve yongalar için kullanılması için Ar-Ge’ye toplamda 17.4 milyar dolar yatırım yapmış durumda.

    Son olarak şirketin geçen yıl toplam yatırımının yüzde 14.1’inin Ar-Ge’ye olduğunu belirtelim.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum