İnciraltı sakinleri 60 katlı gökdeleni duyunca ne dedi?

    İzmir’in kalbi Konak’ta Kalearkası olarak bilinen bölgeye 60 katlı gökdelen yapılacağı haberi, İnciraltı’nda yıllardır imar bekleyen arazi sahiplerini kızdırdı.

    İnciraltı sakinleri 60 katlı gökdeleni duyunca ne dedi?
    22 Kasım 2019 - 02:11 - Güncelleme: 13 Aralık 2019 - 18:35

     

    İnciraltı Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Karabulut, konuyla ilgili şu görüşleri paylaştı:

    “Bugüne kadar her konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyemize güvendik. İnciraltı ve Bahçelerarası'nın İzmir'e faydalı olacak bir proje (sağlık turizmi) ile yapılmasını istedik ama bir şartla. O şartımız da zamandı. Yani, biran evvel bitirilmesi koşuluyla. Çünkü İzmirli beşinci nesili barındıran bu toprakların sahipleri, artık hayatlarını veya topraklarını bir bir kaybediyor.

    İzmir'in önünü açacak yüzde 99 şahıs mülkiyeti olan bu mücevher alanın sahipleriyle ilgili ‘gökdelen istiyorlar, o yüzden plan olmuyor’ algısını yıkmak için bağıra bağıra ‘gökdelen imarı istemiyoruz’ dedik.

    Bizlere her seferinde ‘merak etme - şu tarihte arayacağız- şu zaman buluşacağız veya telefonlarımıza çıkmayan yöneticilerimiz ne düşünüyorlardır, daha neyi bekliyorlardır? Bölgemiz toprak sahiplerinin ve bizlerin ruhsal sağlığı artık bozuluyor. Lütfen samimi olarak İzmir'i ve İzmirliyi düşünün. 

    İzmir'in imar hatalarının cezalarını hep Balçova-İnciraltı çekmek zorunda mı?

    İnciraltı ve Bahçelerarası İzmir'in değeridir. Ama her gün üzerine basıyoruz. GÜNAHTIR.!!!”

    YORUMLAR

    • 4 Yorum
    • Mehmet Karakulak
      4 yıl önce
      O kadar boş konuşuyorsun ki , inciraltını kent ormanindan ibaret saniyorsunuz , bahcelerarasina bir gir bakalm akşam 7 den sonra takılabilir misin o yesillik dedigin yerde!!!
    • Shn
      4 yıl önce
      Az bir yeşil alan kaldı orayı da halledin içiniz rahatlasın.
    • Salih Tunalı
      4 yıl önce
      Yaaa Arkadaş seni kutlarım.. İnciraltı’nı sağlıklı bir imara kavuşması için çok çaban var. Allah yardımcın olsun.
    • Netice günay
      4 yıl önce
      Solda istinye park sağda özdilek otel o karşıda folcart bu insanların ayrıcalığı neydi de yaptılar niye bizim malımızı heba ediyorlar acaba amcamız yok diyemi bunlar ahlaksızlık bunların yaptığı