İnciraltı'nın suyu için şok rapor

    İzmir ekonomisine kazandırılması için yıllardır çağrılar, oturumlar, zirveler yapılan, planlanması istenen İnciraltı bölgesi ile ilgili su analizi yapıldı. Rapor yarın açıklanıyor.

    İnciraltı'nın suyu için şok rapor
    19 Ağustos 2019 - 13:50 - Güncelleme: 19 Ağustos 2019 - 13:57

    İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, 20 Ağustos Salı günü basın toplantısı yaparak son yapılan su analiz raporlarıyla ilgili açıklamalarda bulunacak. Karabulut, toplantıya davet için gönderdiği yazıda şunları aktardı:

    “Geçmiş yıllarda İzmir’in en önemli tarım merkezi olan İnciraltı, suların borlanması ile tarım yapılma imkanı kalmamıştı. Bugün ise; mevsimsel tarım yapılan bazı bölgelerde durum vahim hale gelmiştir. Bölgede mevsimsel tarım yapan arazi sahiplerinden gelen şikayetlerin ardından su numuneleri alındı. Bu su analiz raporları çok olumsuz, yarın (salı) kamuoyuyla paylaşacağız.”

    Bölgenin bir an önce planlanıp İzmir ekonomisine kazandırılmasını isteyen Dernek Başkanı Karabulut, binlerce kişinin mağdur edildiğini söyledi. Her dönemde kendilerine bazı sözler verildiğini ancak yerine getirilmediğini dile getiren Karabulut, “Mücevher alanın İzmir ekonomisine biran evvel kazandırılması için zirve çağrısında bulunacağız” diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum