• Reklam

İş dünyası için gerekenleri yapmaya devam edeceğiz

MANİSA Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, mart ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, ülke olarak zor günlerden geçildiğini belirtip, ayrışmadan, ayrılmadan, bir bütün içinde iş dünyası için gerekenleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.

İş dünyası için gerekenleri yapmaya devam edeceğiz
30 Mart 2023 - 17:44 - Güncelleme: 30 Mart 2023 - 17:45

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) mart ayı meclis toplantısını yapıldı. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek'in başkanlığında gerçekleşen toplantı 18 Mart Çanakkale Zaferi'nde hayatını kaybeden aziz şehitlerin ve 6 Şubat'taki deprem felaketinde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başladı.

Mart ayı içerisinde birçok gün ve haftayı kutladıklarını ifade eden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek, "Şubat ayı içeresinde büyük bir felaket yaşadık. Milletçe el ele verdik. Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Kolay değil 11 ilimizi etkisi altına alan büyük bir deprem. Her geçen gün daha iyiye gitmeyi ümit ediyorum. İnşallah gerekli dersleri almışızdır. Yaşadığımız sorunlar, gün yüzüne çıkan aksaklıklar ortada. Bir daha böyle üzüntüleri yaşamamızı diliyorum" dedi.

Sözlerine ekonomi üzerinden devam eden Başkan Türek, "Malum seçim dönemine girdik. Seçim ekonomisi ile birçok vaat veriliyor. Ama bir de piyasa gerçekleri var. Bu bağlamda bankaların iş dünyasının yanında yer alması gerekiyor. Pandemiyle birlikte 3 yıla yakın bir süredir ekonomik olarak zor günler geçiren bir iş dünyası var. Buna rağmen canla başla üretmeye, sanayinin çarklarını döndürmeye devam eden bir iş dünyası var. Bu bağlamda çıkarılan teşvik paketlerinin bir an önce tabana yayılması gerekiyor" dedi.

'AYRIŞMAMAMIZ GEREKEN DURUMLARDA SİYASİ OLARAK BÖLÜNÜYORUZ'

Toplantıda söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, "Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var.  İçimizden iki arkadaşımız milletvekilli aday adayı. Cumhuriyet Halk Partisi'nden Lale Erdoğan Tuncer, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden ise Ömer Akar milletvekilli aday adayı olmuşlardır. İçimizde birçok arkadaşımız bundan sonraki süreçte yerel seçimler olmak üzere, belediye meclis üyeliği ve benzeri görevlere talip olabilirler. Netice de hepimiz farklı bir bireyiz. Düşüncelerimiz farklı olabilir. Bu bizim zenginliğimiz ama bu çatı altında bir hedef doğrultusunda siyasi kimliklerimizi bir yana bırakıp çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Seçim sürecini birlik ve beraberlik içinde sürdürmek gerektiğini belirten Yılmaz, "Maalesef ki ülkemizde gelinen noktada her olay siyasi olarak ele alınıyor. Ayrışmamamız gereken durumlarda siyasi olarak bölünüyoruz. Ramazan ayı mağfiret ayı diyoruz ama toplum olarak ciddi ayrışmalar yaşıyoruz. Bunu maalesef ki yaşadığımız deprem felaketinde de gördük. Ama hiçbir şeyden ibret almıyoruz. Sel oluyor ibret almıyoruz, deprem oluyor ibret almıyoruz. Demek istediğim toplum belirli bir şekilde devşiriliyor ve ayrıştırılıyor. Bu süreçte biz üzerimize düşen görevi yapacağız. Üyelerimizin haklarını savunma adına herkese eşit mesafede çalışımlarımızı sürdüreceğiz. Ayrışmadan, ayrılmadan, bir bütün içinde iş dünyası için gerekenleri yapmaya devam edeceğiz. Biz birlikte olunca güçlü oluyoruz. Bu seçim sürecinde siz değerli arkadaşlarımdan ricam kırmadan, dökmeden bu süreci güzel bir şekilde geçirmemiz. Seçimler demokrasinin bayramıdır. Ülkemiz için uzlaşı içinde bu süreci geçirip iş dünyası olarak önümüze bakmalıyız" dedi.

'RAMAZAN YARDIMLARI DEPREM BÖLGESİNE YÖNLENDİRİLDİ'

Sözlerine devam eden Başkan Mehmet Yılmaz; "Değerli meclis üyesi arkadaşlarım, malum Ramazan ayındayız. Her ramazan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ailesi olarak meclis toplantımızdan sonra iftar programı yapıyorduk. Bu sene yaşadığımız

Her yıl yaptıkları iftar programları ve ramazan yardımlarını Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde yıkıma neden olan felaket nedeniyle, deprem bölgesine yönlendirdiklerini de belirten Yılmaz, "TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde depremden etkilenen kardeşlerimizin yaralarına bir nebze merhem olmaya çalışıyoruz. Sürecin en başından beri elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Allah, bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.(DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum