Işılay Saygın'ın mirası mahkemelik

    27 Temmuz'da vefat eden Işılay Saygın'ın Genel Başkanı olduğu Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği yönetimi, bankanın gizli kasasında olduğu söylenen vasiyetnamenin açılması ve evinin müze yapılması için mahkemeye başvurdu.

    Işılay Saygın'ın mirası mahkemelik
    10 Eylül 2019 - 20:36 - Güncelleme: 11 Eylül 2019 - 00:37

     

    HASAN ÇÖLMEKÇİ / ÖZEL HABER

    Ve sonunda olan oldu...

    İzmir'in simge isimlerinden Devlet eski Bakanı, Türkiye'nin ilk kadın Turizm Bakanı Işılay Saygın'ın bıraktığı, ancak ortada olmayan vasiyetnamesi mahkemeye taşındı.

    Işılay hanımın Genel Başkanı olduğu Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği yönetimi, Genel Başkan Yardımcısı Jale Gelgör'ün imzasıyla dava dilekçesi verdi.

    levanten01.jpgDernek Genel Başkan Yardımcısı Gelgör, yönetim adına yine derneğin genel sekreteri olan Avukat Gülsüm Ormancı aracılığıyla verdiği dilekçede özetle şunları dile getirdi:

    “İzmir'de Sayın Işılay Saygın'a en yakın biri olarak, yıllardır derneğimizde onun yardımcılığını yaparak sırdaşı oldum. Biz ve dernek üyesi arkadaşlarım sohbetlerde Buca'da oturduğu evin müze yapılması için kendisine hep söyledik. O da kabul etti. Evinin müze ya da anı evi olmasını istiyordu. Hatta bununla ilgili bir vasiyetname hazırladığını biliyoruz. Bu vasiyetin bankadaki gizli kasada olduğunu tahmin ediyoruz. Bu kasanın açılarak vasiyetinin okunması, mallarının bu dığrultuda pay edilmesi, evinin de müze yapılması en büyük isteğimiz.”

    Bu davanın varlığını Işılay Saygın'ın mirasçıları da doğruladı ve ay sonunda ilk duruşmanın yapılacağını açıkladı.

    ...

     

    Işılay Saygın'dan kalan 24 milyon liranın, Saygın'ın iki kardeşi ve vefat eden üçüncü kardeşinin 4 çocuğu arasında paylaşıldığını 2 gün önce yazmıştım.

    Saygın ailesinin en büyük derdi hedef haline gelmek.

    Çünkü her gün birileri ortaya çıkmaya başladı... Bu kişiler, maalesef “Ben çöpçüyüm, her gün çöpünü alırdım bana 100 bin sözü vardı”, “ben bahçıvanıyım bana 150 bin sözü vardı” türünden isteklerle ailenin karşısına dikiliyor.

    Bu da tabii ki aileyi hem üzüyor, hem rahatsız ediyor, hem de endişelendiriyor.

    Bu ayrıntıyı da aktardıktan sonra şimdi tekrar başa dönelim.

    Dernek Genel Başkan Yardımcısı Jale Gelgör'ün açtığı davaya bakacak mahkeme, banka kasasının açılıp açılmayacağına, Işılay Saygın'ın evinin müze olup olmayacağına karar verecek.

    Biz de merakla bekliyoruz..

     

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum