• Reklam

İzmir, Avrupa Ödülü'ne bir adım daha yaklaştı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin 'Dünya Kenti İzmir' hedefi doğrultusunda 15 Ocak'ta Avrupa Ödülü için yapılan başvuruyla ilgili ilk müjde geldi. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi İzmir ile beş Avrupa kentinin 2022 Avrupa Ödülü için kısa listeye alındığını duyurdu. Ödülü kazanan kent 26 Nisan'da belirlenecek.

İzmir, Avrupa Ödülü'ne bir adım daha yaklaştı
03 Nisan 2022 - 13:48 - Güncelleme: 03 Nisan 2022 - 13:49

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 1955'ten bu yana verilen ve Avrupa'nın tüm vatandaşları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için en önemli araç olmanın yanı sıra Avrupa ideallerinin de yaygınlaştırılmasını sağlayan en üst seviyedeki ödül olan 'Avrupa Ödülü' için geçen 15 Ocak'ta yaptığı başvuruyla ilgili ilk sevindirici haber ulaştı. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi İzmir ile Almanya'dan Bamberg ve Ingolstadt, Litvanya'dan Palanga, Polonya'dan Boleslawiec ve Ukrayna'dan Ternopil olmak üzere beş Avrupa kentinin 2022 Avrupa Ödülü için kısa listeye alındığını duyurdu. Ödülü kazanan kent, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin 26 Nisan'daki toplantısında belirlenecek.  Ödülü alan kentlerin uluslararası görünürlüğü ve diğer belediyelerle iletişimi arttığı kaydedildi.

'İZMİR BU ÖDÜLÜ ALMAYI HAK EDİYOR'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir, sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde geliştirdiği yerel yönetim anlayışı ve hizmetleriyle, aynı zamanda her alanda derinleştirdiği uluslararası inisiyatif ve faaliyetleriyle bu ödülü almayı hak ediyor" dedi. İzmir'in kabuğunu kırmaya başladığını vurgulayan Soyer, "İzmir'in uluslararası görünürlüğü her geçen gün daha da artıyor. İzmir'in tarihsel kimliğine yeniden kavuşması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum