• Reklam

İzmir Bilim Olimpiyatları ödülleri sahiplerini buldu

İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2'inci İzmir Bilim Olimpiyatları'nda dereceye girenlere ödülleri İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in katıldığı törenle verildi.

İzmir Bilim Olimpiyatları ödülleri sahiplerini buldu
21 Aralık 2021 - 23:56 - Güncelleme: 21 Aralık 2021 - 23:56

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bilim olimpiyatları kültürü oluşturmak, ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarına katılımı arttırmak hedefiyle ilk kez 2019 yılında düzenlendi. Pandemi nedeniyle verilen bir yıllık aranın ardından bu yıl lise ve ortaokul matematik ve bilgisayar alanlarına ek olarak; Türkiye'de ilk defa ortaokul fen bilimleri ve ilkokul alanları da dahil edildi. 2021 İzmir Bilim Olimpiyatları'na dört bine yakın başvuru yapıldı. Her sınıf düzeyinde ve her kategoride toplam 53 öğrenci madalya almaya hak kazandı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2'inci İzmir Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni, 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda yapıldı. Programa İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger, İzmir İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, İzmir Bilim Olimpiyatları koordinatörlerinin programı tanıtan sunumu ile devam etti.

İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger, törendeki konuşmasında, çalışkan, adil ve köklerine bağlı iyi eğitimli gençlerle Türkiye'nin hak ettiği yere ulaşacağını söyledi. Ödül töreni programı eğitici eğitimi alan öğretmenlere katılım belgelerinin verilmesiyle devam etti. Öğretmenlere katılım belgelerini İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Yiğit takdim etti. Programda daha sonra Bilim Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri ve hediyeleri dağıtıldı. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum