• Reklam

İzmir'de kaç bina yıkıldı, kaç bina hasarlı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum deprem bölgesinden son bilgileri kamuoyuna açıkladı.

İzmir'de kaç bina yıkıldı, kaç bina hasarlı
03 Kasım 2020 - 21:42
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından 17 binanın yıkıldığını belirterek 4 apartmanda halen enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Bakan Kurum, "Acil yıkılacak ağır hasarlı binalarda yıkım sürecini hızlı şekilde yürüteceğiz, 2 binada yıkım tamamlandı. İlk tespitlerde ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık 178 bina, 3 bin 162 bağımsız bölüm var" diyerek son rakamı duyurdu.
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Murat Akın ise, "Binaların ilk olarak risk grubunda bulunup bulunmadığına bakıyoruz. Bunun yanında kamu binaları ve vatandaşların toplu şekilde kullandığı mekanları inceledik. Yapılarda hasar tespit çalışmalarına başladık. Örnek alma işlemleri yapılıyor. Tüm katlar ve daireler gezildikten sonrada binaların değerlendirmesini yapıyoruz. Bunu az hasar, orta hasar ve ağır hasar yani yıkılacak diye sınıflandırıyoruz. Depremin hemen ardından başladığımız çalışmalarda 10 bin bina inceledik. Belirlediğimiz bu bölgede yaklaşık 100 bin yapı olduğunu düşünüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatları doğrultusunda bir hafta, 10 gün içerisinde bunları bitirmeyi planlıyoruz" diyerek tüm binaların incelemelerinin 10 gün içerisinde tamamlanacağını dile getirdi. 

İşte Bakan Kurum'un bu akşam attığı tweet:

İzmir’de 942 personelimizle hasar tespit çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Tespitlerimizi bir an önce tamamlayarak kentsel dönüşüm çalışmalarımızı başlatacak, vatandaşlarımızın yarasını saracağız.


YORUMLAR

  • 0 Yorum