• Reklam

İzmir'de özel mülk üzerindeki mezarlık kaldırılıyor

Urla ilçesi Barbaros Köyü’nde mezarlık yapılan arazinin mülk sahibinin açtığı dava üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi mezarları taşıma kararı aldı. Sosyal Hizmetler ve Hukuk Komisyonları tarafından görüşülen ilgili madde oy birliği ile kabul edildi.

İzmir'de özel mülk üzerindeki mezarlık kaldırılıyor
09 Haziran 2023 - 10:53
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mezarlık olarak kullanıma açtığı Urla ilçesi Barbaros Köyü’ndeki bir taşınmaz için mülk sahibi Asiya Kafadar yargıya başvurdu. İzmir 4’ncü idare mahkemesi tarafından görülen ilgili dava sonrası yürütmeyi durdurma kararı alınırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi kararın iptali için İstinaf Mahkemesi’ne başvurdu. İstinaftan da olumsuz görüş alınması sonrası ise Büyükşehir Belediyesi, mezarların taşınması için harekete geçti.



KOMİSYONLARDA KABUL EDİLDİ
Geçtiğimiz ay meclis gündemine gelen ilgili önerge Sosyal Hizmetler ve Hukuk Komisyonları tarafından karara bağlandı. Komisyonda yer alan partilerin temsilcilerinin oy birliği ile verdiği karar doğrultusunda “umumi mezarlıkların dışında kalan özel mülkiyete tabi taşınmazlarda defin işlemi yapılan ve Mezarlıklar Dairesi Başkanlığının kayıtlarında mevcut olmayan mezar yerlerinin umumi mezarlıklara taşınabilmesinin emsal oluşturabilecek benzer konularda mahkeme kararı beklemeksizin cenaze yakınlarına yazılı bilgi verilerek, cenaze yakınlarına ulaşılamaması durumunda ise ilgili muhtarlıklara yazılı tebligat yapılarak cenaze nakil işlemlerinin yapılması' önerisi kabul edilmiş oldu.
İlgili önergenin meclis üyeleri tarafından da kabul edilmesi durumunda çalışmaların başlaması bekleniyor.
Belediye ekipleri, bölgede defnedilen vatandaşların yakınlarına bilgi verdikten sonra cenazelerin nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum