İzmir'de turizm çalıştayı düzenlendi
İZMİR'de turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi ve şehrin turizm pazarında daha etkin bir destinasyon olarak yer alması amacıyla turizm çalıştayı düzenlendi. Turizm konularının ele alınarak çözümlerin geliştirildiği çalıştayda, sektör paydaşları fikir alışverişinde bulundu.
İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda İzmir Turizm Çalıştayı düzenlendi. İzmir Valiliği ile İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir Ticaret Odası (İZTO) iş birliğinde gerçekleştirilen çalıştayda, kentteki turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi ve İzmir'in turizm pazarında daha etkin bir destinasyon olarak yer alması amaçlandı. Çalıştaya İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanı Gökçe Başkaya, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Vakfı ve İzmir Kalkınma Ajansı yetkilileri, sektör temsilcileri, STK temsilcileri ve sektörde farklı iş kollarında faaliyet gösteren işletme sahipleri katıldı. Çalıştay inanç turizmi, deniz turizmi, somut olmayan kültürel miras, etkinlik ile festivaller ve turizmde dijitalleşme olmak üzere beş ana başlıkta yürütüldü. Çalıştayda sektör paydaşları ile fikir alışverişinde bulundu, kentteki turizm konuları ele alındı ve çözüm geliştirildi.
'TÜM KURUMLARIN ORTAK ÇALIŞMASI GEREKİYOR'
İzmir'e gelen turist sayısının arttırılması gerektiğini dile getiren İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, "Bizler İzmir İl Geliştirme Kurulu'nda geçen hafta çok faydalı toplantılar yaptık. Eylem planını hepimizin takip etmesi gerektiğine inanıyorum. Sivil toplumun, mahalli idarelerin, valiliğin, ticaret odasının, hep birlikte aynı tarafta çalışması gerekiyor. 2024'e kadar devam edecek olan eylem planı belli hedefleri içeriyor. Doğru adımlar bugünden atılırsa bu hedeflerin çok çabuk gerçekleşeceğini düşünüyorum. İzmir'de 1,5 milyon ila 2 milyon arasında bir turist sayısı var. Bu rakamın İzmir için az olduğunu düşünüyorum. Buraya daha çok katkı sağlayacak turistlerin gelmesi gerekiyor. Burada önemli noktalardan birisi sağlık turizmidir. Kruvaziyer turizmi de İzmir için çok yoğun talep alan bir turizm çeşididir. Bu yıl 30'un üzerinde gemi ağırlanması planlanıyor. Bu Kemeraltı bölgesinin tanıtılmasında bir canlılık sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
'ÇOK DEĞERLİ, ETKİN VE ANLAMLI BİR ÇALIŞMA'
Çalıştayda konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta ise "İzmir Turizm Çalıştayı'nın birinci amacı şehrimizdeki turizm sorunlarının saptanması, değerlendirilmesi ve çözüm önerilerinin ortak akılla belirlenerek kısa ve uzun vadede eylem planlarının oluşturulmasıdır. İnanıyorum ki tüm sektör paydaşları ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak çok değerli, etkin ve anlamlı olacaktır. Bilindiği üzere Bakanlığımız bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı 81 ilde turizm ve gelişme kurumlarının kurulmasına öncülük etmiştir. İzmir İl Turizm ve Gelişme Kurulu ilk adımını bu çalıştayın düzenlenmesine karar vererek atmıştır" dedi.
'AMACIMIZ İZMİR TURİZMİNİ 12 AYA VE 30 İLÇEYE YAYMAK'
Çalıştayda İzmir'in öne çıkacak hikayelerinin belirleneceğini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanı Gökçe Başkaya da "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir turizminin yol haritasını 2021 şubat ayında yayımlanan İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Vakfı ortaklığında hazırladığımız 'İzmir Turizm Tanıtım Stratejisi ve Eylem Planı' ile belirlemiştik. Turizm alanında faaliyet gösteren tüm kurumların eşgüdümünde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla amacımız İzmir turizmini 12 aya ve 30 ilçeye yaymak. İzmir'in 8 bin 500 kültürel mirasını sadece Türkiye değil dünya çapında cazibe merkezi haline getirecek çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu. (DHA)
YORUMLAR