• Reklam

İzmir'deki Aydınlılar kahvaltı ve keşkek etkinliginde buluştu

İzmir'de faaliyet gösteren Ege Bölgesi Aydınlı Yörükler ve Efeler Derneği İzmir'de yaşayan Aydın'lıları pazar kahvaltısında buluşturdu.

İzmir'deki Aydınlılar kahvaltı ve keşkek etkinliginde buluştu
18 Eylül 2024 - 12:13 - Güncelleme: 18 Eylül 2024 - 12:25
İzmir Bornova Oba yörük Türkmen merkezinde gerçekleşen etkinlikte  Ege Bölgesi Aydınlı Yörükler ve Efeler Derneği Başkanı Mehmet Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir'de yaşayanAydınlı bürokrat ve işte adamlarıyla bir araya geldi.





Kahvaltı ve yöresel lezzet keşkeğin eşlik ettiği buluşmada, Yörük ve Efe kültürünün geleceğe taşınması için önemli kararlar alındı.



Dernek Başkanı Mehmet Oğuz, yaptığı konuşmada, "Derneğimiz, Yörük ve Efe kültürünün yaşatılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli bir misyona sahip. İzmir'de bir araya geldiğimiz bu değerli insanlar sayesinde, bu misyonumuzu daha da güçlendireceğiz. Yörük ve Efe kültürümüzün zenginliklerini araştırma ve yayın faaliyetleri, çalıştaylar, konserler ve etkinlikler düzenleyerek gelecek nesillere aktaracağız. Ayrıca, tarihi belge ve eserlerimizi koruyarak kültürel mirasımıza sahip çıkacağız." dedi.
Ardından söz alan İzmir yorük Türkmen federasyon başkanı Ramazan Dumanlı birlik beraberlik vurgusu yaparak kültürümüzü hep beraber özellikle genç nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışacağız dedi 



Buluşmada söz alan katılımcılar arasında büyük bir birlik ve beraberlik duygusu yaşandı. 
Kahvaltı ve keşkek ikramının ardından Ege bölgesi Aydınlı Yörükler ve Efeler derneğinin de üyesi olduğu İzmir Yörük Türkmen Federasyonu Oba Yörük Türkmen Müzesi Federasyon başkanı Ramazan Dumanlı rehberliğinde gezildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum