İzmir Ekonomi'den çocuklar için 'Hayat Akademisi'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Öğretme ve Öğrenme Merkezi, ilköğretim çağındaki çocukların eğitimsel ve sosyal gelişimine destek olmak amacıyla 'Hayat Akademisine İlk Adım' projesini gerçekleştirdi. İEÜ'de görev yapan 10 akademisyenin gönüllü olarak yer aldığı proje sayesinde, toplam 722 çocuğa ulaşıldı.
'Hayat Akademisine İlk Adım' projesi kapsamında, Çiğli Harmandalı İlkokulu'nda eğitim gören 5-11 yaş arasındaki çocuklara yönelik 'eleştirel düşünme', 'özgün düşünce üretme' ve 'kağıt üzerinde kodlamanın önemi' gibi birçok konuda etkinlik ve atölye çalışması düzenlendi. İEÜ'de görev yapan 10 akademisyenin gönüllü olarak yer aldığı proje sayesinde, toplam 722 çocuğa ulaşıldı. Anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik etkinliklerin yanı sıra öğretmenlere de 'öğretim teknoloji araçları', 'sınıf yönetimi' ve 'çocuklarla iletişim' konularında çevrim içi seminerler verildi.
'ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPILAN HER PROJE DEĞERLİ'
İEÜ Öğretme ve Öğrenme Merkezi Müdürü Dr. Esin Çağlayan, geleceğin yetişkin bireyleri olarak toplum yaşamına katılacak olan çocuklara yönelik her adımı, projeyi çok önemsediklerini söyledi. Öğrencilere yönelik tüm çalışmaların 25 günde tamamlandığını ifade eden Dr. Çağlayan, "Çocuklarımızla birlikte; eleştirel düşünme, ekonomi, sağlıklı beslenme, kağıt üzerinde kodlamanın temeli, mimarlık, çocuk yogası, yabancı dil kültürü ve özgün düşünce üretme gibi farklı konularda uygulamalı etkinlikler gerçekleştirdik. Bu etkinlikler, öğretim elemanlarımız tarafından yüz yüze yapıldı. 5-11 yaş arası dönem, çocuklarımızın öğrenmeye çok istekli olduğu ve yaratıcılıklarının geliştirdiği bir süreci kapsıyor. Bu noktadan baktığımızda, hayata geçirdiğimiz projenin ne kadar değerli ve önemli olduğu görülüyor" dedi.
'PROJELER ÜRETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'
Dr. Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarımızın, gerek hak ve sorumluluklarının gerekse de kendi ilgi ve yeteneklerinin bilincinde olmaları, toplum yaşamında mutlu ve faydalı kişiler olmalarını sağlayacaktır. Öğretme ve Öğrenme Merkezi olarak, gönüllü öğretim üyelerimiz ile birlikte 722 öğrenciye katkı verebildiğimiz için mutluyuz. Değerli katkıları için tüm öğretim üyelerimize, EKOEĞİTİM personeli Nazan Sakçı, Tuğrul Durak ve Gözde Çalkaya'ya, bu iş birliği için Okul Müdürü Ahmet Özortakçı'ya teşekkür ediyorum. Öğretme ve Öğrenme Merkezi olarak, özellikle çocuklarımızın eğitim süreçlerinde toplumsal fayda yaratmak hedefiyle farklı projeler üretmeye devam edeceğiz. "Öte yandan projeye İEÜ'lü öğretim elemanlarından Dr. Ögr. Üyesi Esin Çağlayan, Öğr. Gör. Antonio Ramirez, Öğr. Gör. Fatma Betül Özkul, Dr. Öğr. Üyesi İdil Göksel, Dr. Öğr. Üyesi Betül Öztürk, Öğr. Gör. Duygu Gizem Saygın, Dr. Öğr. Üyesi Ünsal Doğan Başkır, Öğr. Gör. Dr. Ece Küreli Gülpınar, Dr. Öğr. Üyesi Arzu Aşçı ve Dr. Öğr. Üyesi Sinem Tokçaer, gönüllü olarak katıldı; kendi uzmanlık alanları ile ilgili etkinlikler tasarladı.
YORUMLAR