• Reklam

İzmir için kırmızı alarm

Meteroloji Genel Müdürlüğü'nden İzmir için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

İzmir için kırmızı alarm
11 Ocak 2021 - 23:56 - Güncelleme: 12 Ocak 2021 - 00:03

Meteroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yurdun kuzeybatı kesimlerinde bugün Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışın etkisine girmesi bekleniyor.

Yağışların bugün Trakya'da, çarşamba günü ise İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın batısı ile kıyı Ege'de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

İzmir için ise yarın kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Açıklamada, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara sebep olacağı tahmin edildiğinden, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarının gerektiği vurgulandı.

Kıyı Ege'de (Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri, İzmir) yarın(12.01.2021) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması, beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

15 İLDE ALARM VERİLDİ

Meteoroloji’nin MeteoUyarı sistemine göre, yarın İstanbul’un da aralarında olduğu 15 ilde alarm verildi. Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da turuncu alarm verilirken Antalya, Balıkesir, İstanbul, Manisa, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Konya ve Muğla’da sarı alarm verildi.

TURUNCU VE SARI ALARM NEDİR?

Meteoroloji tarafından turuncu alarm için yapılan açıklamada “Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir”, sarı alarm için de “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” denilmişti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum