• Reklam

İzmir'in gözü Torbalı'da

Torbalı Belediye Başkanı Uygur’un geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nde solunum rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından gözler seçime çevrildi.

İzmir'in gözü Torbalı'da
27 Nisan 2021 - 10:25
Torbalı Belediye Meclisi bugün saat 14.00’te seçim gündemiyle toplanacak. Oylama öncesi CHP’nin adayı büyük ölçüde netleşirken, Cumhur İttifakı'nın kararı gün içinde netleşecek. 1 meclis üyesi olan DEVA Partisi, CHP'nin adayına oy atacağını açıkladı.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un geride kalan hafta solunum yetersizliği nedeniyle tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirmesinin ardından gözler seçime çevrildi. 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Kanunu’nun 45.maddesinin verdiği yetkiyle Torbalı Belediye Meclisi’ni bugün saat 14.00’te toplama kararı aldı. Torbalı Belediye Meclisi, Başkanvekili Özkan Yıldız’ın idaresinde gerçekleşecek oturumda yeni başkanını seçecek. Gizli oyla yapılacak seçimde ilk iki turda üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilecek. Torbalı Belediye Meclisi'nde CHP'nin 18, AK Parti'nin 10, MHP'nin 2, DEVA Partisi'nin 1 meclis üyesi bulunuyor. 

CHP’DE O İSİM ÖNE ÇIKTI 

Süreçte mecliste çoğunluğu elinde bulunduran CHP’nin sandığa kiminle gideceği merak konusu olurken düğüm dün ilçede gerçekleşen kritik zirvede büyük ölçüde çözüldü. Süreci birlikte yürüten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri ile birlikte seçime 1 güm kala meclis üyeleriyle bir araya geldi. Önce toplu ardından bire bir gerçekleşen zirvede adaylık için Mithat Tekin ismi öne çıktı. Daha önce aday olan bir çok ismin Tekin lehine çekildiği ifade edildi. CHP’de bugün seçim öncesi yapılacak grup toplantısında yapılacak oylama sonunda Tekin’in aday ilan edilmesi bekleniyor.

Uygur ailesi de adayın Mithat Tekin olması yönünde, Yücel, Soyer ve Genel Merkez'e görüş bildirmişti.

AK PARTİ'DE DÜĞÜMÜ SON TOPLANTI ÇÖZECEK 
Öte yandan seçim öncesi Cumhur İttifakı’nın tavrı da merak konusu... AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İl Başkanı Veysel Şahin bu sabah Torbalı'ya giderek meclis üyeleriyle bir araya gelip aday çıkarıp çıkarmama konusunu karara bağlayacak. Aday çıkarma kararı alınması durumunda sandıkta yarışacak ismin Özgür Erman Çağlar olması bekleniyor. 

DEVA KARARINI AÇIKLADI 
Öte yandan mecliste tek üyesi bulunan DEVA Partisi dün yaptığı açıklamayla 31 Mart ve seçmen iradesi vurgusu yaparak CHP'nin adayını destekleyeceğini bildirdi.  - Gerçek İzmir


YORUMLAR

  • 0 Yorum