İzmir'de 500 hektarlık orman küle döndü

    Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar'a sıçrayan yangında yaklaşık 500 hektarlık alanın zarar gördüğünü bildirdi

    İzmir'de 500 hektarlık orman küle döndü
    19 Ağustos 2019 - 12:40 - Güncelleme: 19 Ağustos 2019 - 12:42

    Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'deki orman yangınlarında 500 hektarlık alanın zarar gördüğünü açıkladı. Bakanın verdiği bilgilere göre İzmir'de dün Urla Yağcılar ve Karabağlar'da çıkan yangın Seferihisar sınırlarına kadar ulaştı.

    Urla yangını söndürülürken, Karabağlar'dan başlayan yangın kontrol altına alınamadı. Bakan Pakdemirli, "Yoğun yangın bölgesi Çamtepe, Efemçukuru ve Gödence köylerinin güneyinde. Ancak bu köyleri tehdit eden herhangi bir şey yok. Dün gece (18 Ağustos) ihtiyaten boşalttığımız köyler vardı. Bunlar normale döndü" dedi. 

    iha-20190818aw780494-1.jpg

    Karabağlar'daki yangında 13 helikopterin bulunduğunu, Muğla'daki yangınların tamamen kontrol altına alınmasının ardından bu sayının artacağını anlatan Pakdemirli, "Tüm yangınlarla 24 helikopter, 280 arazöz, 35 dozer, 1150 personelle mücadele ediyoruz" diye konuştu.  

    Bodrum ve Milas'ta yangın 100 dönümde etkili

    Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde çıkan orman yangınlarının ise birkaç saat içerisinde tamamen kontrol altına alınacağını belirtti.

    Mumcular bölgesindeki ormanlık alanda çıkan yangına 200 orman işçisi ve itfaiyeciler olmak üzere yaklaşık 300 personel müdahale ederken, 9 helikopter de söndürme çalışmaları ile eşlik etti.

    Çelik “Bodrum'daki yangın yaklaşık 70 hektar, Milas'taki yangın ise 30 hektar alanda etkili oluyor. İki ilçedeki yangınları birkaç saat içerisinde tamamen kontrol altına alacağız." dedi. 

    bakan-pakdemirli-izmir-deki-bilancoyu-acikladi-12339967-5266-amp.jpg

    Hatay'daki yangın kontrol altına alındı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde de orman yangını çıktı, yangın kontrol altına alındı.

    Karlısu ve Kisecik mahalleleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangını vatandaşların ihbarı üzerine öğrenildi. Bölgeye Antakya Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

    Ekiplerin 6 saat süren çalışmalarının ardından 5 hektarlık alanında zarar gördüğü yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları ise sürüyor. 

    Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum