• Reklam

İzmirli çocuklar Annie Müzikali ile buluştu: Bağışlar TEV'e umut oldu

Türk Eğitim Vakfı (TEV), eğitime duyarlı kişi ve kurumların bağışlarıyla Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençlerin yetişmesine destek olmaya devam ediyor

İzmirli çocuklar Annie Müzikali ile buluştu: Bağışlar TEV'e umut oldu
20 Kasım 2019 - 23:20 - Güncelleme: 20 Kasım 2019 - 23:21

Bu kapsamda son olarak, İzmir’de faaliyet gösteren Mozart Akademi tarafından sahnelenen dünyaca ünlü Annie Müzikali’nin 9 - 10 Kasım tarihlerinde yapılan üç gösteriminin geliri TEV’e bağışlandı. Üstelik TEV İzmir Şubesi iş birliği ile düzenlenen etkinliği destekleyen başta özel okullar olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş, müzikal için ikinci bir bilet alarak maddi imkânları kısıtlı öğrencilerin sanatla buluşmasına destek oldu.

Başarılı ve maddi olanakları sınırlı öğrencilere burs sağlayan Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak daha çok gence ulaşabilmek için çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri gerçekleştiriyor. TEV İzmir Şubesi de bu kapsamda, eğitim ve sanat kurumu Mozart Akademi ile bir araya geldi. Broadway’in dünyada en çok sahnelenen ikinci müzikali olan Annie’nin 9-10 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen üç gösteriminin geliri TEV’e bağışlandı.

ay4i2148-custom.jpg

2 bin 250 öğrenci dev müzikal ile buluştu

100 kişilik kadrosu ve canlı orkestrası ile görsel ve işitsel bir şölen sunan Annie Müzikali’nin Bornova Kültür Merkezi’nde düzenlenen üç gösterimini toplam 2.250 öğrenci izledi. İzmir Özel İstek Okulları, Özel İzmir SEV Okulu, İzmir Saint Joseph Koleji, İzmir Gelişim Koleji, Işıkkent Eğitim Kampüsü, İzmir Çamlaraltı Koleji, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, Güzelbahçe Piri Reis Koleji Okul Yönetimi, İzmir Fransız Kültür Merkezi Yönetimi, 9 Eylül Rotary Kulübü, Norm Holding ve Manisa Eğitim ve Koçluk Akademisi tarafından satın alınan biletlerin geliri TEV’e aktarıldı. Üstelik bu kurum ve kuruluşlar, müzikal için ikinci bir bilet daha satın alarak, maddi olanakları sınırlı öğrencilerin sanatla buluşmasına da katkı sundu.

Gülnur Soybayraktar’dan destekçilere teşekkür

TEV İzmir Şube Yürütme Kurulu Başkanı Gülnur Soybayraktar; Mozart Akademi kurucuları ve Annie Müzikali yapımcıları Fatma - İlhan Cinpir’e, müzikalin ana sponsoru Özgörkey Otomotiv’e, yardımcı sponsorlar Özerplast Flexible Ambalaj, Batı Polimer San .Tic. A.Ş., FB Textile ve Ontur Otel’e, TEV Eğitime Destek Korosuna, TEV İzmir Sosyal Komitesine, destek veren özel okulların yönetimlerine ve İzmir’deki özel okullar ile görüşmeler yaparak çocukların sanat ile buluşmasında büyük emeği olan TEV Yürütme Kurulu Üyesi Derya Kızak’a teşekkür etti.

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 250 bin yurt içi ve iki bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 30 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum