• Reklam

Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Genel Kurul toplantısı gerçekleşti

Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Genel Kurul Toplantısı 30.08.2024 günü Kadifekale Sur içi Kır bahçesinde gerçekleşti. Toplantıda, Salih Erkek oybirliği ile dernek başkanı seçilirken, Kadifekale’nin İzmir’e kazandırılması ve teleferik projesi gibi gelecek planları da masaya yatırıldı.

Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Genel Kurul toplantısı gerçekleşti
02 Eylül 2024 - 14:29
 Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Genel Kurul Toplantısı, tarihi Kadifekale Sur içi çay bahçesinde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Genel Kuruluna, AK Parti İzmir Yönetim Kurulu Üyesi, Hasan Çölmekçi, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Danışmanı Hüseyin Han, CHP Konak Meclis Üyeleri Abdullah Siyahkoç ve Murat Yıldız gibi önemli isimlerin yanı sıra, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu toplantıya çelenk göndererek destek verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, başka bir program nedeniyle toplantıya katılamazken, bir mesaj göndererek herkese selamlarını iletti ve davet için teşekkür etti.


 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Başladı

Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, Bülent Korkmaz açılış konuşmasını yaptı. Korkmaz, Kadifekale’nin tarihi değerine vurgu yaparak, derneğin bu değeri koruma ve yaşatma misyonunu üstlendiğini belirtti. Konuşmasının ardından yapılan oylama sonucunda, Gazetem İzmir TV / Erkekçe TV ve Gazetem İzmir İnternet Haber Portalı İmtiyaz Sahibi, İzmir Basın Yayın Derneği Başkanı Salih Erkek oybirliği ile Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Başkanı seçildi. Ceyda Göksel ise derneğin sekreteri olarak görevlendirildi.


 

Salih Erkek’in Vizyonu ve Kadifekale’nin Önemi

Başkan Salih Erkek, konuşmasında Kadifekale’nin İzmir için taşıdığı önemi ve bu tarihi bölgenin yeniden canlandırılmasının gerekliliğini vurguladı. Erkek, “Birileri çıksın ben Büyükşehir Belediye Başkanıyım, Konak Belediye Başkanıyım, İzmir Milletvekiliyim, Bakanıyım, İl Başkanıyım, Ticaret Odası, tabiki Ekrem Demirtaş hariç, Sanayi Odası, Esnaf Birliği Başkanıyım, iş adamıyım veya Valiyim..Kendilerine dönüp sorsunlar ben Kadifekale için ne yaptım diye. Yurdumuzda emsali olmayan, atıl durumda olan, ayyaşların, hapçıların, çakalların mekânı haline gelen tarihi bölgemiz olan Kadifekale’yi yeniden İzmir’imize yurduma kazandırma şerefine, geçmiş Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, şahsım, yönetim kurulu üyeleri ve rahmetli Hacı Naim Bedir kanaat önderleri sayesinde Kadifekale’yi yeniden İzmir’imize kazandırdık.” ifadelerini kullandı. Kadifekale’nin kurtarılmasında büyük çabalar sarf ettiğini belirten Erkek, 3 yıl boyunca İzmir Ticaret Odası’nın yüzde 70 oranında masrafları karşıladığını, sonrasında 19 yıl boyunca tüm giderleri şahsen üstlendiğini dile getirdi.


 

Yeni Projeler: Kadifekale'ye Teleferik ve Tanıtım

Salih Erkek, Kadifekale’nin yalnızca İzmir’e değil, tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini belirtt, bu doğrultuda yeni projeler üretmek için çalışmalar başlatacaklarını açıkladı. Kadifekale Teleferik Projesi’nin bu çalışmaların başında yer aldığını söyleyen Erkek, yerel ve merkezi yönetimlerin de desteğiyle bu projeyi hayata geçirme konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Erkek, Kadifekale’nin hak ettiği değeri bulması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
 

Yerel ve Merkezi Yönetimlerle İş Birliği

Salih Erkek, konuşmasında ayrıca, Kadifekale’nin canlandırılması sürecinde yerel yönetimlerle yakın iş birliği içinde olacaklarını belirtti. "Kültür ve Turizm Bakanlığı daha doğrusu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay, Vakıflar Bölge Müdürlüğü,Kadifekale'nin Konak ilçesine bağlı olma sebebiyle Konak Belediye Başkanı Sayın Nilüfer Çınarlı Mutlu, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf Birliği ve diğer oda başkanlarının destekleriyle Kadifekale’nin turizm potansiyelinin artırılmasını hedefliyor ve herkesin desteklerini bekliyoruz. Yazılı ve görsel basınımızdan hassasiyetlerini istirham ediyorum, lütfen tarihi bölgemizi başta İzmir olmak üzere bütün dünyaya tanıtın. Ayrıca Kadifekale korkulu bir bölge değil. Halkımız çok rahatlıkla çıkabiliyor. Günde yüzlerce turist Kadifekale'ye geliyor ama ne yazık ki hala daha İzmirliler Kadifekale'ye çıkmaya çekiniyorlarmış. Bu konunun doğrusunu kamuoyuna yansıtmak basınımız asli görevidir." Erkek, Kadifekale’nin İzmir’in sembollerinden biri olacağını ve bu tarihi bölgenin yeniden canlandırılması için herkesin el birliği ile çalışması gerektiğini ifade etti. Başkan Erkek konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

" TARİHİNE, KÜLTÜRÜNE, BAYRAĞINA SAHİP ÇIKMAYAN MİLLET, MİLLET OLAMAZ."
Sevinç'ten Kadifekale Festivali Önerisi
Kadifekale Kalkındırma ve Yaşatma Derneği Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Erkan Sevinç, “ Öncelikle derneğimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Çok güzel bir girişim. Böyle bir mekanın çoğu kente nasip olmaması ve hala çok uğraşılmasına rağmen hak ettiği yerde olmaması üzücü bir durum. Turist gemiden inince, öncelikle Kuşadası’na gidiyor. Kadifekale’yi de daha cazip bir hale getirmek için, gündem de tutmak amaçlı bir Kadifekale Festivali yapılmasını öneriyor. Bu festival, gerek merkezi yönetim gerek yerel yönetim açısından, kimlerin Kadifekale için elini taşın altına koyacağını gösterir.” Dedi.

"Gerçekten zor bir görev üstlenildi"
Toplantıya davetinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan AK Parti İzmir Yönetim Kurulu Üyesi, Hasan Çölmekçi, " Gerçekten zor bir görev üstlendiniz başkanım. Bu tür görevlerde başarılı olabilmek için cebinizden harcamanız gerekir ki sizde zamanında çok harcadınız. Konusu geçen projeler üzerinde hep birlikte çalışacağız. Nerelerden yardım alabiliriz onlara bakacağız. Öncelikli gidişatımız İZKA daha sonra, Avrupa Birliği hibelerine bakacağız. Burası o tür yardımlar için çok uygun bir yer. Konuyla ilgili elimden ne gelirse yapacağımız sözünü veriyorum." açıklamalarında bulundu.

Dünya Şampiyonundan, Kadifekale'ye destek
6 dünya, 9 Türkiye şampiyonluğu bulunan Kick Boks sporcusu Cesur Turgay, Başkan Salih Erkek'in davetiyle genel kurul toplantısına katılarak, kendilerinin de Kadifekale için ellerinden geleni yapacağını, bu güzel ve önemli bir yolda Başkan Salih Erkek'i yalnız bırakmayacağını açıkladı. 

"Kampta" film ekibinden, Kadifekale'ye destek
20 Eylül 2024'te vizyona girecek "Kampta" filminin yapımcısı ve aynı zamanda oyuncu olan Ali Ceylan ile oyuncu Sait Demirel'de toplantıya gelerek, Kadifekale'ye desteklerini her şekilde vereceklerini belirttiler.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum