• Reklam

Kapatılan İzmir Yamanlar Koleji'nde sarıklı cübbeli toplantı

İzmir'de yılbaşında bildiri dağıttıkları için halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle suçlanıp haklarında şikayet dilekçesi verilen Sıla Vakfı, KHK ile el konulan İzmir Yamanlar Koleji'nde toplantı düzenledi.

Kapatılan İzmir Yamanlar Koleji'nde sarıklı cübbeli toplantı
07 Ocak 2020 - 23:54 - Güncelleme: 07 Ocak 2020 - 23:55

MANŞET TÜRKİYE / ÖZEL HABER

İzmir'de Sıla Vakfı üyeleri, yılbaşı günü üzerinde, 'Dünyayı kan gölüne çeviren Hristiyanların geleneği olan yılbaşını kutlamıyoruz. Çünkü biz Müslümanız' bildirisini vatadaşlara dağıtmıştı. İzmir`in simgesi tarihi Saat Kulesi, Valilik, İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin bulunduğu Konak Meydanı`nda dağıtılan bildirileri bazı kişiler almadığı, bazılarının ise alıp okuduğu görülmüştü. Cübbeli ve sarıklı kişiler yılbaşı alışverişinin yoğun olduğu Kemeraltı`nda dağıtımı sürdürmüştü.

silavakfi2.jpgSAVCILIĞA ŞİKAYET
Ardından da Vatan Partisi Konak İlçe Başkanlığı da vakıf yöneticileri hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan savcılığa başvurmuştu. Adliye önünde basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Bülent Karagöz, "Bu bildirinin basımını ve dağıtımını yapan Sıla Vakfı yöneticileri, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu işlemiştir. Bildirinin Sıla Vakfı tarafından basımının ve dağıtımının yaptırılması, vakfın yasak amaç gütmesi ve yasak faaliyetlerde bulunması kapsamında değerlendirildiğinde, vakfın dağıtılmasına karar verilmesi gerekmektedir. Bildiriyi almak istemeyen parti üyelerimize, 'Bu bildiriyi almıyorsanız Müslüman değilsiniz. Bu bildiriyi almayanlar Müslüman değildir. Yılbaşını kutlayanlar Müslüman değildir' demiştir. Bu sırada parti üyelerimiz ile çevrede bu bildirinin dağıtılmasına tepki gösterenlerin etrafını 10-15 kişilik bir grup sarmış, şüpheliye destek olup 'Biz de dağıtalım' diyerek, partililerimizi tartaklamışlardır" dedi.

silavakfi3.jpgSPOR SALONU DOLDU
Dün de İsmailağa Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen Sıla Vakfı İzmir'de ilginç bir toplantı düzenledi. KHK ile kapatılan ve binasına el konulan FETÖ'ye ait Yamanlar Koleji spor salonundaki etkinliğe Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de katılıp konuşma yaptı. Toplantı nedeniyle salon doldu. Katılımcıların, cüppe giyip sarık taktığı görüldü.
silavakfi4.jpgLiderliğini Mahmut Ustaosmanoğlu'nun, sözcülüğünü ise kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca'nın yaptığı cemaat, Sıla Vakıf veya derneği adı altında Malatya, Adana, Elazığ ve daha birçok kentte şubesi bulunuyor. İzmir Konak ilçesinde Mescid ve dernek binaları var.

silavakfi1.jpg


YORUMLAR

  • 9 Yorum
  • yavuz duyar
    4 yıl önce
    72 tarikat hahamlarindir türk düsmanidir
  • ŞEREF ÜNAL
    4 yıl önce
    BU MANTAR KAFALI CEMAATLER BİTMEDİKTEN SORA TÜRKİYE YE RAHATLIK AHLAK DÜRÜSTLÜK GELMEZ.
  • Osman gokhan
    4 yıl önce
    Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
  • Hasan Topatan
    4 yıl önce
    Yasak. Polis uyuyor mu? Kanunlar neden uygulanmıyor!
  • BOZKURT
    4 yıl önce
    hangi kitapta geçiyor bu modeller ? sorarım müslümanlığı bu insanlar kirletiyor. Dini çarpıtıyorlar Allah ın gazabı yakındır meraketmeyin din istismarcıları
  • Latif Akgül
    4 yıl önce
    Cüpbeli'yi Ulusal Kanal"a çıkaranlara selam olsun.
  • İzmirim
    4 yıl önce
    Muzaffer pembegül sen dinsiz olduğun için sen kendini öyle kandırıyorsun sana öyle geliyor isteyen çarık giyer isteyen cüppe isteyen de yalınayak dolaşır demokratik ve gelişmiş bir ülkede yaşıyoruz zoruna gitmesin Müslümanların tarzları
  • MUZAFFER PENBEGÜL
    4 yıl önce
    Bu yobazlar kuran kurslarında çocuklara taciz ve tecavüz edilirken,Devletin malını parasını çalan hırsızlara rusvetcilere rantcilara hak etmediği halde başkasının hakkını gasp edip işe yerlesenlere neden hiç tepki göstermiyor
  • Bunlara müsaade etmemek lazım
    4 yıl önce
    Bunlara müsaade etmemek lazım