• Reklam

Kapatıldı denilen Çeşme Limanı'na İtalya'dan gemi yanaştı

Koronavirüs vakasının ortaya çıktığı, bir çalışanın karantinaya alındığı, 45 çalışanın da aileleriyle izole edildiği Çeşme Ulusoy Limanı, sabah kapatıldığı bilgisi geldikten saatler sonra tekrar hizmete başladı.

Kapatıldı denilen Çeşme Limanı'na İtalya'dan gemi yanaştı
20 Mart 2020 - 17:59 - Güncelleme: 20 Mart 2020 - 18:01

ÖZEL HABER

Bir kadın çalışanın yüksek ateş nedeniyle salı günü hastaneye kaldırılması sonrası yapılan incelemelerde Çeşme Ulusoy Limanı'nda bir çalışanın koronavirüse yakalandığı ortaya çıkmıştı. O çalışan hastanede karantinaya alınırken, diğer 45 personelden de kan örneği alınarak teste gönderildi. 14 günlük kuluçka döneminin beklenmesi için de bu çalışanlar evlerinde izole edildi.

Bu üzücü durumu kamuoyuna duyuran Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı:

“Ulusoy Çeşme Limanı’nda gümrük görevlisi olarak çalışan bir kişinin corona pozitif olduğu tespit edilmiştir. 45 çalışan ve ailelerinin karantinaya alınması kararı verildi. Sevgili Çeşmeliler sizi ivedi bir şekilde; panik ve infiale yol açmadan her türlü önlemi en üst seviyede yerine getirmeniz adına bilgilendirmeyi görev telakki ediyorum.”

Bu duyuru sonrası, sadece ithalat için kullanılan ve İtalya'dan ro-ro gemilerinin geldiği bu limanın kapatılması istenmişti. Çok sayıda Çeşmeli ve Çeşme'yle bağlantısı olan kişi, limanda 30 yeni çalışan getirilirek işlem yapıldığını öne sürmüştü. Ardından da sosyal medyada eleştiri konusu olan Çeşme Limanı'nın geçici olarak kapatıldığı belirtilmişti. Ulusoy Çeşme Limanı'nın kapatıldığını Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Devlet çalışmaları geçici olarak durdurdu" diyerek doğrulamıştı.

Ancak çok sayıda Çeşmeli gönderdiği video ve fotoğraflarla limanın çalıştığını, içerde işçiler ve görevlilerin olduğunu, ayrıca İtalya'dan gelen, bir süre açıkta bekletilen geminin daha sonra limana alındığını belirtti. Bu ihbarlar sonrası görüştüğümüz Belediye Başkanı Ekrem Oran da, sabah kapatıldığı söylenen limanın öğleden sonra açıldığını, geminin içindeki TIR'ların dezenfekte edildikten sonra indirilerek işlem yapılacağı bilgisi aldıklarını aktardı.

Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı'nın bu konuda uzlaşmaya vardığı, ticaretin aksamaması için kontrollü olarak ithalat-ihracatın yapılacağı öğrenildi.

YORUMLAR

  • 6 Yorum
  • Fikriye cengiz
    4 yıl önce
    Bizlerin sağlığını böyle hiçe sayamazsınız bune sorumsuzluk corona vakasi hat safada olan italya dan nasil olurda ulkemize giriş izni verilir ?
  • idratı fıskiye
    4 yıl önce
    limanlar akp nin elinden alınmadıkça bu sorun çözülmez.tüm yetkiler alınmalı.
  • Serap hayal
    4 yıl önce
    Zaten mikrobun dağılmasını nedeni ortada hala ihracat diyorlar yahu insanlarımız ölüyor ne alıyorsunuz bu gemileri Türkiye'ye
  • Serkan gurman
    4 yıl önce
    Showmen bir belediye başkanı olunca boyle oluyor.

    Önce belediye den 45 kişi ve ailesi dedi, sonra ulusoy dedi, sonra sildi..

    İşi gücü showmenlik olan bu ekrem oran in , gece gündüz akp küfür ederken bi anda gizli akpli oldu..

    Çeşmeye yetersiz ve olması gerken bi belediye başkanı degil..
    Ayrıca burdan söylüyorum surekli vaatler verip durma..
    250 300 kişilik bir ekibin surekli pospoflamasiyla yetenekli oldgunu sanıyor.

    Cesm
  • Aysun
    4 yıl önce
    Ben cesmede yasıyorum ve kronik hastayım ayrıca seker ve tansiyon hastasıyım cok korkuyorum lutfen ilgili yerler bunları gorsun duysun liman kapatılsın saglımız tehlike altında hepimizin artık kimsenin canı yanmasın lutfen
  • Kenan
    4 yıl önce
    Yuhhhhh hemde Corona virüs vakasında en başarısız ülke İtalya'dan #ithalat yapılıyor.