Karikatürlü eylem! Menderes'te çöplük isyanı

    Büyükşehir’in İzmir Menderes’te yapmayı planladığı çöp tesisine AK Parti ve bölge sakinlerinden sert tepki geldi. AK Parti İlçe Başkanı Artcı, Menderes Belediye Başkanı Kayalar ve CHP’li meclis üyelerini kınadıklarını belirtti.

    Karikatürlü eylem! Menderes'te çöplük isyanı
    20 Ocak 2020 - 19:59 - Güncelleme: 20 Ocak 2020 - 20:08

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ocak ayı ilk birleşiminde,  Menderes ilçesinde orman mülkiyetindeki yaklaşık 312 hektarlık alanı kapsayan ve Menderes, Gaziemir, Karabağlar, Buca, Balçova, Narlıdere ilçelerinden gelecek evsel katı atıkların bertaraf edilmesinin planlandığı projenin ihaleye çıkarılması için Belediye Başkanı Tunç Soyer ve belediye encümenine yetki verilmesine yönelik önerinin kabul edilmesi, tartışmaları da beraberinde getirdi.

    Son olarak AK Parti AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, AK Partili Menderes Belediyesi Meclis Üyeleri, köy sakinleri ile birlikte ortak bir basın açıklaması yaparak projeye tepki gösterdi.

    Köylüler ve partililer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı pankartlarla protesto etti.

    Gölova Köy Kahvesi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı Soyer ve Kayalar’a eleştirilerde bulundu. Köylüler de ‘Menderes’e çöp tesisi istemiyoruz’ diyerek projeye karşı çıktıklarını söyledi.

    img-20200120-wa0021.jpgKAYALAR’A VE CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE KINAMA
    Tesise karşı çıkma nedenlerinin siyasi olmadığını vurgulayan AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, “Menderes'in bir evladı olarak bu tesisi istemiyoruz. Menderes İzmir'in kalbidir. Neden, çünkü Menderes İzmir'in tarımda ve turizmde çok önemli bir yere sahip. Buradan CHP'li belediye başkanı ve meclis üyelerini kınıyoruz. Büyükşehir'de kararın alındığı toplantıya katılmadılar, kararın alınmasına göz yumdular. Biz onlardan Menderes'in evlatları olarak bu olaya siyasi bakmalarını değil, karşı çıkmalarını beklerdik. O mecliste sadece Menderes'i AK Partili meclis üyelerimizi Mümin Bayram ve Ayşegül Doğan Türker temsil etti, tepkilerini koyarak ve ret oyu verdi. Biz Menderes'e çöplük yaptırmayacağız. Tarımda büyük önem taşıyan Çakaltepe Mahallemizi, Gölova Mahallemizi, Çineme ve Palamutarası gibi mahallelerimizi çöplüğe teslim etmeyeceğiz. Biz neden istemiyoruz bu tesisi. Menderes çok önemli bir turizm şehri, Özdere, Gümüldür, Ahmetbeyli, hatta Ürkmez'e kadar uzanıyor. İzmir ve ülke ekonomisine ciddi katıkları sağlıyor. Menderes aynı zamanda sanayi şehri. Menderes İzmir'in içme suyunu karşılıyor. İzmir'in içme suyunun yüzde 60'nı biz karşılıyoruz. Böyle bir alana böyle bir tesis yapılmasına karşı çıkıyoruz. Bu sadece Mendereslilerin değil İzmirlilerin de sorunu. İçme suyunu olmuş olduğu bir bölge doğru değildir. Menderes doğru bir ilçe değildir. Menderes çok ciddi bir tarım bölgesi. Yüze yakın ürün yetiştiriyoruz. Menderes'te ciddi bir seracılık var. Ülkemizin salatalığının yüzde 70'ni biz yetiştiriyoruz. Kış aylarında aynı seralarda yeşilliğin yüzde 70'ni biz yetiştiriyoruz. Satsuma mandalinamız var. İzmir'in yüzde 43'nü biz üretiyoruz. Dünyaya ihraç ediyoruz. Bu ürünlere, bu insanlara, Menderes'e haksızlık değil mi? Gölova ve Çakaltepe'de ciddi anlamda zeytincilik var. Bu alandaki zeytin bahçelerimize haksızlık ve ihanet değil mi? Efem Çukuru üzümümüz dünyaya nam salmış. Tütünümüz var pamuğumuz var, kesme çiçeğimiz var. Yüzde 40'nı biz üretiyoruz. Kısacası Menderes Türkiye'nin en önemli tarım bölgesidir. Ülkeye ve İzmir'e ciddi katıklar sağlıyoruz. Bu tesise göz yuman Menderes Belediye Başkanını ve o gün sahipsiz bırak belediye meclis üyelerini kınıyorum” diye konuştu. 

    SOYER’E ÇAĞRI: BU AYIPTAN VAZGEÇİN!
    ‘Seferihisar Belediye Başkanı olsaydınız kabul eder misiniz sorusuna Sayın Tunç Soyer dalga geçer gibi ben istemezdim diyor’ diyerek konuşmasını sürdüren AK Partili Artcı Soyer’e seslenerek, “Sizin Menderes'e seçim vaatlerinizden sonra ödülünüz bu mu? Bunu mu layık gördünüz bize! Kendine layık görmediğini bize mi layık görüyorsunuz. Bu terbiyesizlikten bu ayıptan vazgeçin. Buna biz izin vermeyeceğiz. Her mercide her alanda gereken mücadeleyi vereceğiz. AK Parti teşkilatımız ve en önemlisi tüm Mendereslilerle biz bu olaya karşı çıkacağız, tepkimizi ortaya koyacağız. Bunu siyaseten yapmayacağız. Menderes'in bir evladı olarak karşı çıkacağız, çıkmak zorundayız. Çünkü burada Menderes'in geleceği söz konusu. Bu kadar kıymetli toprakları, alanları çöplüğe çevirmeye hakkınız yok” dedi.

    “CHP’Lİ ESKİ BAŞKAN DA KARŞI ÇIKMIŞTI”
    Menderes Belediyesi eski Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ergun Özgün’ün de başkan olduğu dönemde projeye karşı bir duruş sergilediğinin altını çizen Artcı, “Bu olay Menderes'de 10 yıldır var. O dönemin belediye başkanı Sayın Ergün Özgün, ona da buradan teşekkür ediyorum. CHP belediye başkanıydı ama bir duruş sergiledi. Bu çöplüğün Menderes'e gelmesi konusunda gereken tavrı koydu. Adaylığında da oldu ama Menderes'in geleceğiyle ilgili tepkisini koydu. Biz onu parti olarak alkışlıyoruz. Gelelim bizim dönemimize Bülent Soylu döneminde tekrar gündeme geldi. O dönemin meclis üyeleriyle yer konusu nedeniyle karşı çıkıldı. Biz belediyeden proje beklerken, hizmet beklerken bir uyanıyoruz Menderes'e çöplük geliyor. Bu işe razı olabilir miyiz? Bizim altın gibi ilçemiz var. Ayrı ayrı değerlerimiz var. Siyaset yapmak için karşı çıkmıyoruz. Gelsinler görsünler bir Menderes'te ne var” ifadelerini kullandı.  

    img-20200120-wa0025.jpgGELİN BU YANLIŞA KARŞI SES VERELİM!
    Tesisin yapılmaması için her türlü mücadeleyi vereceklerini kaydeden AK Partili Artcı, “Biz bu konunu yapılmamasıyla alakalı her türlü mücadeleyi yapacağız. Herkesi ikna ederek bu olaydan vazgeçireceğiz. Biz bugün basın açıklaması yapacağız, muhtarla gelmesin diye basın açıklaması yapıyorlar. Algı yaratıyorlar. Biz bu kahveye geldik. Muhtarımız da buradaydı. 'Belediye başkanı bize söyledi öyle bir şey yok' dedi. Ben de dikkat edin belediye başkanı sizi kandırıyor dedim. Gaziemir'de başlayan algı operasyonu sonrası bütün İzmir'in çöpünü Menderes'e getirecekler dedim. Buradan 44 mahalle muhtarımıza, ziraat odamızı, çiftçi derneklerine ve Menderes halkına çağrı yapıyorum. Gelin bu yanlışa karşı ses verelim. İnşallah hepimizin çabasıyla bu olaydan kurtulalım” açıklamasını yaptı. 

    ‘OLUR’ AYRI ŞEY, ÖN İZİN AYRI BİRŞEY'
    'Katı atık bertaraf tesisi için 'bakanlık oluru var' iddiaları hakkındaki soruyu da yanıtlayan AK Partili Artcı, "Öyle bir şey yok. Olur ayrı şey, ön izin ayrı bir şey. Buraya çöp tesisini kim yapmak istiyor CHP'li Büyükşehir Belediyesi yapmak istiyor. Kim çanak tutuyor. CHP'li Menderes Belediyesi. İşin bu tarafına bakmamız lazım. Ön izin geçmiş dönemlerde verilmiş olabilir" dedi. (Gizem Taban-Gerçekİzmir)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum