• Reklam

Karın germe ameliyatının iyileşme süreci zor mudur?

Sarkmaların olmadığı sımsıkı bir karın istiyorsunuz ama spor ve diyet bunun için yetersiz kalıyorsa, karın germe ameliyatı tam da size uygun çözümü sunuyor olabilir.

Karın germe ameliyatının iyileşme süreci zor mudur?
20 Temmuz 2022 - 14:12 - Güncelleme: 20 Temmuz 2022 - 16:52
Sarkmaların olmadığı sımsıkı bir karın istiyorsunuz ama spor ve diyet bunun için yetersiz kalıyorsa, karın germe ameliyatı tam da size uygun çözümü sunuyor olabilir. Karın germe operasyonu sayesinde karın bölgesindeki yağ fazlalıklarından kurtulurken gevşeyen karın derisi de toparlanıp daha sıkı ve gergin bir karna kavuşabilirsiniz. Karın germe ameliyatının nasıl yapıldığından avantajlarına ve risklerine kadar hakkındaki tüm detayları Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas’a sorduk.


 
Karın germe ameliyatı kimlere yapılır?
Hamilelik, sık kilo alıp verme veya yüksek miktarda kilo verme gibi nedenlerden dolayı karın ve bel bölgesinde yağ birikimi ve sarkmaların meydana geldiği, deformasyon nedeniyle karın bölgesindeki derinin ve bağ dokusunun sıkılığını kaybederek gevşediği ve kişiyi rahatsız eden tüm bu sorunların giderilmesi için spor ve diyetin yetersiz kaldığı kişilere karın germe ameliyatı yapılabilir. 

Karın germe ameliyatı nasıl yapılır?
İki tip karın germe ameliyatı var. Bunlardan birisi mini karın germe, diğeri ise tam karın germe ameliyatı olarak geçer. Ameliyat öncesinde hastayı detaylı bir şekilde muayene ederek vücut yapısından biriken yağ ve sarkan deri miktarına, anatomik yapısına ve beklentisine göre hasta için en uygun olan ameliyat tekniğine karar veriyoruz. Eğer hastanın göbek bölgesindeki sarkma, gevşeklik ve yağ miktarı fazla değilse genellikle mini karın germe ameliyatını öneriyoruz. 
Bu ameliyatlarda yalnızca alt karın bölgesindeki sarkıklık giderilip fazla yağlar liposuction ile alınıyor. Ancak karın bölgesindeki gevşeklik ve sarkmalar ile biriken yağ miktarı ileri boyutta ise bu durumda tam karın germe ameliyatları daha uygun oluyor. Tam karın germe ameliyatı esnasında tıpkı sezaryen ameliyatlarında olduğu gibi karın bölgesinden yanlara doğru çizgi şeklinde bir kesi açıyor ve bu kesi aracılığıyla göbek bölgesindeki deforme olmuş deriyi ve sarkmaları topluyoruz. Hastanın göbek deliğinin yukarısında da sarkmaları mevcut ise, aşağıya doğru gerdirme hareketi yaparak buradaki fazla deriyi ve rahatsız eden görünümü de gideriyoruz. Deforme olmuş deri görünümünün toparlanmasının ardından sıra liposuction yöntemiyle fazla yağların parçalanıp vücuttan uzaklaştırılmasına geliyor. Son olarak, toplayıcı dikişlerle kesi bölgelerini kapatıyoruz.


 
Karın germe ameliyatı ne kadar sürer?
Bu süre hastadan hastaya değişkenlik gösterir. Karın bölgesindeki yağ ve sarkma miktarı değiştikçe toparlanacak olan deformasyon ile uygulanacak olan teknik değişmektedir. Genel bir bilgi vermemiz gerekirse, tam karın germe ameliyatları ortalama 2-4 saat, mini karın germe ameliyatları ise ortalama 1-2 saat kadar süren ameliyatlardır. 

Karın germe ameliyatının sonucunda kişi nasıl bir görünüme kavuşur?
Bu ameliyatın sonrasında hasta hem daha sıkı ve gergin bir karna kavuşurken hem de bel ve karın bölgesindeki fazla yağlardan kurtulmuş olur. Sonuç olarak da kıvrımlı ve ince bir bel ile düz bir karın sayesinde kum saati görünümü elde edilir. 

Karın germe ameliyatlarının iyileşme süreci zor mudur?
Her ameliyat sonrasında olduğu gibi karın germe ameliyatlarının sonrasında da hastanın kesi yerlerinde hafif bir ağrısı olur; ancak bu süreç ağrı kesici ilaçlarla kolaylıkla yönetilebilen bir süreçtir. Ameliyatın ardından hastaları genellikle 2 gün kadar hastanede misafir ediyoruz. Böylece ağrının olduğu süreç çok daha rahat atlatılıyor. Ameliyat bitiminde hastaya giydirmiş olduğumuz özel korsenin en az bir ay boyunca hiç çıkarılmadan, gece ve gündüz takılı olmasını istiyoruz. Bu sayede hem iyileşme süreci daha hızlı oluyor hem de karın bölgesinde sağlanan düz görünüm korunmuş oluyor. Ameliyatın ardından yaklaşık 10 gün sonra hasta yavaş yavaş iş yaşamına ve günlük rutinine geri dönebiliyor. Ancak yakın ameliyat döneminde karın bölgesini zorlayacak olan hareketlere, ıkınma ve ağır kaldırma gibi dikişlere zarar verebilecek eylemlere dikkat etmelerini rica ediyoruz. 

Karın germe ameliyatı sonrasında korse neden kullanılır?
Karın germe ameliyatı sonrasında hastaya giydirmiş olduğumuz korse karın bölgesindeki kasların ve dikiş yerlerinin iyileşme sürecini hızlandırır iken bir tabaka gibi karın bölgesini sararak dışarıdan gelebilecek olası risklere karşı korur. Ayrıca ameliyat sonrasında oluşan ödemin geçiş sürecini hızlandırırken oluşabilecek morarmayı da minimum da tutar. Bunların yanı sıra ameliyat esnasında karın bölgesine vermiş olduğumuz düzlüğün korunmasını sağlayarak daha düzgün bir kontur verir. Özetle, hem istenilen görünümün maksimum verim ile sağlanmasında hem de iyileşme sürecinin daha rahat ve risksiz geçebilmesi açısından karın germe ameliyatı sonrasında bizim belirleyeceğimiz süre boyunca korsenin gece ve gündüz hiç çıkarılmadan takılması gerekmektedir. 



Karın germe ameliyatının riskleri var mıdır?
Karın germe ameliyatının hiç riski yok dersek doğru olmaz. Her cerrahi operasyonda olduğu gibi karın germe ameliyatlarında az da olsa bazı riskler mevcuttur. Ancak doktorun önerdiği tedavi yöntemine, pansumanlara ve ilaçlara birebir uyulduğu ve kontrol seanslarına özen gösterildiği takdirde var olan riskler minimuma iner. Ayrıca her uygulamada olduğu gibi karın germe ameliyatlarının da işin uzmanı doktorlar tarafından yapılıyor olması oldukça önemlidir. Aksi halde hastayı zorlu enfeksiyon süreçleri ve iyileşmeyen yaralar bekliyor olabilir. 

Karın germe ameliyatının avantajları nelerdir?
⦁    Bu ameliyat ile sarkmış ve deforme olmuş cilt dokusu toparlanır. 
⦁    Fazla olan deri tabakası gerdirilerek sıkı bir görünüm elde edilir. 
⦁    Fazla miktarda kilo verme nedeniyle sarkmalar meydana geldikçe aşağıya doğru kayan göbek deliği tekrar yukarıya doğru kaldırılarak olması gereken yere getirilir. Böylece göbek bölgesi daha estetik bir görünüme kavuşmuş olur. 
⦁    Hastanın göbek bölgesindeki çatlakların diğer pek çok işlemle geçmesi zorken bu ameliyat sayesinde fazla deri toparlanırken çatlak görünümünde de iyileşme sağlanmış olur. 
⦁    Ameliyat sonrasında hasta daha sıkı ve gergin bir karına sahip olurken, iç karın kaslarının sağlamlaştırılması sayesinde de daha belirgin karın kası görünümüne de kavuşmuş olur. 
⦁    Vücutta yağ birikiminin fazla olduğu bel ve karın bölgesindeki yağların liposuction yöntemiyle vücuttan uzaklaştırılması sayesinde vücut yağ oranında azalma meydana gelir. 
⦁    Açılan kesi yeri bikini bölgesinin içerisinde kaldığı için zaman içerisinde dikiş izinin tam solmadığı hastalar da bile kişiyi rahatsız edecek ve görülebilen bir iz kalma ihtimali yoktur. 
⦁    Bel bölgesinde incelmesi ve sıkılaşması sayesinde arzu edilen kum saati görünümüne kavuşulur.
⦁    Artık düz ve sıkı bir karına sahip olan hastanın hem psikolojisi düzelir hem de kendine olan güveni artarak hasta özgürce istediğini giyebilir hale gelir. 

Aynı hastaya ikinci kez karın germe ameliyatı yapılabilir mi?
İlk karın germe ameliyatının ardından bir yıl geçmesiyle beraber aynı hastaya ikinci kez karın germe ameliyatı yapılabilir; ancak ikinci ameliyat ilk ameliyat kadar detaylı bir ameliyat olamaz. Yalnızca küçük müdahaleler yapılabilir. Tekrardan gerçekleşen hafif sarkmaların toparlanması ve mevcut yağ hücrelerinde biriken yeni yağların liposuction yöntemiyle vücuttan uzaklaştırılması mümkündür. Bunların dışında hasta tedavi sürecine uymadığından ve korse takılmasına özen göstermediğinden dolayı ameliyattan istenilen verim alınmadıysa veya tekrar ileri boyutta sarkmalar meydana geldiyse ikinci bir ameliyatın geniş kapsamlı olarak yapılması hastanın vücudunu yıpratacağından dolayı uygun değildir. Tam da bu sebeple, ilk ameliyatın sonrasında vereceğimiz tedavilere ve kontrol seanslarına sıkı sıkıya uyulmasını önemsiyoruz.



Karın germe ameliyatının fiyatı nedir?
Karın germe ameliyatları Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Aynı zamanda karın germe ameliyatlarının fiyatları hastanın karın bölgesindeki sarkma ve deformasyon miktarı ile çekilecek olan yağ oranına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu nedenle karın bölgesinin görünümünden rahatsız olan ve sıkı bir karın görünümüne kavuşmak için çözüm arayışına giren hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.

Op. Dr. Leyla Arvas
Web Site: https://www.drleylaarvas.com
Facebook  :@drleylaarvas
Instagram :@drleylaarvas
YouTube: LeylaArvas

YORUMLAR

  • 0 Yorum