• Reklam

Karla kaplı yollar büyükşehir ekiplerince açıldı

MUĞLA'nın 7 ilçesinde, yoğun kar yağışının etkili olduğu toplam 15 kırsal mahallesinde yolların kapanmaması için Büyükşehir Belediyesi ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. Ekiplerin karla mücadelesini yerinde inceleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, kapalı yolun olmadığını söyledi.

Karla kaplı yollar büyükşehir ekiplerince açıldı
20 Aralık 2021 - 17:15 - Güncelleme: 20 Aralık 2021 - 17:15
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Muğla ve ilçelerinde kar yağışı uyarısının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipler ve iş makineleriyle teyakkuza geçti. Kar yağışı Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'nin yüksek kesimlerindeki Sungur, Denizova, Derinkuyu, Yenibağyaka ve Kuyucak, Kavaklıdere'in Nebiler, Ortaköy, Yukarıyayla, Çavdır, Çamlıbel, Köyceğiz'in Otmanlar, Karaçam, Ula'nın  Turgut, Çakmak, Fethiye'nin Karaağaç, Seydikemer 'in Söğütlüdere ve Milas 'nın Çukurköy mahallelerinde etkili oldu. Ekipler kar yağışının başladığı ilk andan itibaren çalışmalarını sürdürdü. Ekipler il genelinde 30'dan fazla iş makinesi ve kar küreme araçları ile gece boyu çalışmalarını sürdürdü. Ekipler ulaşıma açılan yollarda tuzlama çalışması yaptı.

'KAR YAĞIŞININ YAŞANDIĞI YERLERDE HİÇBİR YOLUMUZ KAPALI DEĞİL'

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün gece boyu yoğun mesai harcalar ekipleri ziyaret etti. Gürün "Kar yağışı bizi çok mutlu etti. Yağmurun az yağması nedeniyle su rezervlerimizde düşüşler vardı. Kar yağışları nedeniyle bir bakıma su rezervi almış oluyoruz. Kar yağışının yaşandığı ilçelerde çalışmalarımız devam ediyor. Kar yağışının yaşandığı yerlerde hiçbir yolumuz kapalı değil. Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Ekipler bir yandan kar küreme işlemlerini yaparken diğer yandan tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Kar yağan bölgelere Muğlalılar çocuklarıyla akın etti. Çocuklarıyla birlikte karın keyfini yaşadılar" dedi. 

 

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum