• Reklam

Kazdağları'nda mahsur kalan 17 asker ve 4 işçiye ulaşıldı

Kaz Dağları'nda mahsur kalan 17 askeri personel ve yolu açmak için bölgeye giden 4 belediye işçisine 16 sat sonra ulaşıldı.

Kazdağları'nda mahsur kalan 17 asker ve 4 işçiye ulaşıldı
09 Şubat 2022 - 13:24 - Güncelleme: 09 Şubat 2022 - 13:27

Balıkesir'in Edremit ilçesi Kaz Dağı Milli Parkı Sarıkız Tepesi'nde bulunan Hava Radar Kıta Komutanlığı'na hareket eden 3 araç içindeki 17 askeri personel ve onlara yol açmak için görevlendirilen 4 kişilik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekibi, yoğun kar yağışı nedeniyle dün akşam saatlerinde Kaz Dağları'nda mahsur kaldı. 21 kişiye 16 saat sonra ulaşıldı. 

16 SAATTE ULAŞILDI

Kazdağları'nda, nöbet değişiminden sonra dönüş yoluna geçen ve tipi nedeniyle bölgede mahsur kalan 17 askeri personel ve 4 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi personeline, 16 saat sonra ulaşıldı. Mahsur kalan 21 kişiye, kara yolundan giden ekiplerin ulaştığı belirtildi. 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, bu kişilere ulaşıldığı bilgisini sosyal medya hesabından duyurdu.

Vali Şıldak, "Kazdağları'nda yolda kalan personelimize ulaştık. Askeri personelimiz ve yol ekiplerimizi sağlıklı olarak naklediyoruz. Kurtarma çalışmalarını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, AFAD, Jandarma, İlçe Belediyesi, DSİ, Sağlık başta olmak üzere kurumlarımıza teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Balıkesir Valiliği "Edremit ilçemiz, Kazdağı Milli Parkı içerisinde Sarıkız Tepesi mevkiinde bulunan Hava Radar Kıta Komutanlığı'nda görevli askeri personeli taşıyan 3 aracın ve yolu açma çalışmasını yürüten Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin akşam saatlerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda kalması sonucunda; mahsur kalan askeri personel ve yol ekiplerine ulaşılması amacıyla Valiliğimiz koordinasyonunda kapanan yolun açılması ve personele ulaşılması için en hızlı şekilde çalışmalara başlanılmıştır. 17 kişiden oluşan askeri personel ve 4 kişiden oluşan yol ekibinin sağlık durumları iyi olup, en kısa sürede kendilerine ulaşılması için çaba sarf edilmektedir" açıklaması yapılmıştı. 

Milli Savunma Bakanlığı da 21 kişinin kurtarılması için arama kurtarma helikopteri görevlendirildiğini açıklamıştı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum